Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısından Öne Çıkanlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de düzenlenen kabine toplantısı, Türkiye'nin gündemine damgasını vurdu. Toplantı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve kalıcı ateşkes zemini oluşturmak amacıyla atılması gereken adımları ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısından Öne Çıkanlar

 

Terörle Mücadelede Kararlılık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine karşı yürütülen baskının arttığını ve bölücü terör örgütünün Türkiye sınırlarından uzaklaştırıldığını vurguladı. Tel Rıfat gibi teröristlerin yoğunlaştığı sınır bölgelerinin güvenli hale getirileceği açıklandı.

İklim Krizi ve Net Sıfır Emisyon Hedefi

Erdoğan, iklim krizi ile ilgili ciddi bir duruş sergileyerek, 2053'te net sıfır emisyon hedefine ulaşacaklarını belirtti.

Enflasyonla Mücadelede İlerleme

Ekonomik açıdan belirlenen hedeflere doğru kararlı bir şekilde ilerlediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı, enflasyonun kontrol altına alındığını ve ekonominin güçlü bir performans sergilediğini ifade etti.

Çalışanlara İkramiye ve Asgari Ücret

 Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödeneceği açıklandı. Ayrıca, yeni yılda ekonomik dengeyi bozmayacak, işçi ve işvereni zarar vermeyecek bir asgari ücret belirleneceği belirtildi.

İsrail'in Gazze'ye Saldırılarına Tepki Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Türkiye'nin tavizsiz duruşunu vurgulayarak, binlerce masumun yanında olduklarını belirtti. İsrail yöneticilerini korkaklıkla suçladı.

Kentsel Dönüşümde TOKİ'nin Rolü Kentsel dönüşümde Türkiye'nin kritik bir beka meselesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, TOKİ'nin sürecin öncüsü olduğunu ifade etti. Kentsel dönüşümle 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşüm sürecinin tamamlandığı bildirildi.

Doğalgaz Desteği Artışı 
Erdoğan, ihtiyaç sahiplerine yönelik doğalgaz desteğinin 900-2 bin 500 lira arasından 1500-3 bin 500 liraya yükseltildiğini açıkladı.