2024'ün Rengi: Şeftali Tüyü

Pantone Renk Enstitüsü, her yıl sonunda belirlediği gelecek yılın rengini açıkladı. 2024'ün rengi olarak PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, yani Şeftali Tüyü seçildi. Bu nazik ve besleyici bir şeftali tonu, yavaşlamayı ve kendimize ve birbirimize özen göstermeyi hatırlatan bir renk olarak tanımlanıyor

2024'ün Rengi: Şeftali Tüyü

 

Şeftali Tüyü, pembe ve turuncu kombinasyonuyla düşünüldüğünde kadifemsi şeftaliler, yumuşak marabou tüyleri ve pürüzsüz vintage satenler ve ipekler akla geliyor. Bu romantik rengin adı, renk tonuyla ilişkilendirilen dokunsal duygusallığı yansıtıyor.

Pantone Renk Enstitüsü İcra Direktörü Leatrice Eiseman’a göre Şeftali Tüyü, içinde yaşadığımız döneme uygun bir renk ve zorlu zamanların ortasında hissedilen temel insani ihtiyaç ve arzuların bir yansıması.

Pantone Renk Enstitüsü, her yılın rengini belirlemek için kültür, sanat, moda, tasarım, teknoloji, sosyal medya ve diğer alanlardaki trendleri analiz ediyor. Şeftali Tüyü, 2024 yılında giyim, aksesuar, kozmetik, dekorasyon ve diğer ürünlerde sıkça görülecek bir renk olacak.