Zırh hammaddesi Konya'da üretilecek

Yüksek sıcaklığa dayanıklı, savunma sanayisi için stratejik öneme sahip 'özel alümina' ithal ediliyordu. Artık Konya'da üretilecek. Eti Alüminyum, üretim için Seydişehir ilçesine yatırım kararı aldı.

Zırh hammaddesi Konya'da üretilecek

Eti Alüminyum, yerli üretimi artıracak önemli yatırıma imza atıyor. Şirket 'özel alümina' üretimi için düğmeye bastı. Kuracağı yeni tesisi bu yılın üçüncü çeyreğinde faaliyete geçirecek.

YILLIK 40 BİN TON ÜRETİM

Konya Seydişehir’de bulunan alüminyum üretim tesisine eklenecek ‘Öğütülmüş Alümina Ünitesi’yle, Türkiye’de ilk kez üretilmeye başlanacak. Yeni yatırımla birlikte yıllık 40 bin tonluk 'özel alümina' üretim kapasitesine ulaşılması planlanıyor.

275 MİLYON DOLARLIK İTHALATIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Eti Alüminyum Genel Müdürü Mehmet Arkan, “Eti Alüminyum’un yarım asırlık tecrübesine eklediğimiz teknoloji yatırımları ve Ar-Ge çalışmalarıyla üretimimizi sürdürüyoruz. 82 bin tonluk alüminyum üretimiyle iç pazarın yüzde 10’unu karşılarken katma değeri yüksek yerli üretimle de her yıl 275 milyon dolarlık ithalatın önüne geçiyoruz” dedi.

ÖZEL ALÜMİNA NEDİR

Özel alümina, çok yüksek sıcaklığa dayanan, 2 bin derecelerde bile erimeyen bir malzeme. Bu malzeme çok yüksek sıcaklığa dayandığı için erimiyor ve mühimmat içeriye giremeyip dışarıda patlıyor. Suikast silahlarıyla ve zırh delici mermilerle gerçekleştirilen saldırıları da aynı şekilde engelliyor. Zırhın dayanımını artırıp ekstra koruma sağlıyor. Bu zırh ham maddesi zırhlı araçlar da kullanılabilecek.