Yörük kızı Müslüme'nin annesi itiraf etti

Yörük kızı Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin dava'ya bugün devam edildi. Anne Selvi Yağal, kayınpederi Hasan Yağal'ın kendisine yönelik cinsel saldırıda bulunduğunu itiraf etti.

Yörük kızı Müslüme'nin annesi itiraf etti

Müslüme Yağal davası ne oldu? Hasan Yağal ne oldu? Müslümeyi Kim Öldürdü? Müslüme Yağal nereli? Tüm bu soruların cevabı Rasyonel Haber'de.

10 Kasım 2021'de Gülnar ilçesinin 175 metre rakımlı Yanışlı Mahallesi'ne giden 7 çocuklu Yağal ailesinin 6'ncı çocuğu Müslüme, akşam saatlerinde kaybolmuş 10 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu.

Gülnar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Müslüme, otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birimi'ne götürülmüş, memleketi Karaman'da da toprağa verilmişti.

Selvi, babası Mehmet, dedesi Hasan Yağal, anneannesi, babaannesi, kardeşleri ve halasının da aralarında olduğu 9 yakınını gözaltına alınmış, 22 Kasım'da adliyeye sevk edilen dede Hasan Yağal tutuklanmıştı.

Anne Selvi, babaanne Ayşe Yağal ile ağabey O.Y. (17) hakkında ise 'Suçluyu kayırma' suçundan dava açılmıştı.

Önceki duruşmalarda Müslüme'nin ablası diğer çocuğu A.Y'nin DNA raporlarında babasının, kayınpederi olduğu iddialarını kabul etmeyip "Kayınpederimin suçu yok. Bana tecavüz etmedi. Bana bir şey yapmadı. DNA raporunu kabul etmiyorum" diyen anne Selvi Yağal, bu kez Hasan Yağal'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu itiraf etti.

Mahkeme, Müslüme’nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp kurumundan gelecek raporun beklenmesine ve dede Hasan Yağal'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Müslümenin adli tıp raporunda ne çıktı? Müslümenin annesi neyi itiraf etti? Müslüme cinsel istismara uğradı mı? Müslümenin katili kim? Müslümenin babası kim? Müslümenin annesi son dakika. Müslüme son durum ne? Müslüme bebeğe ne olmuş?