Vergisiz telefon ve bilgisayar nasıl alınır, nereye başvuru yapılır ?

Geçtiğimiz kabine toplantısında Üniversiteli öğrencilere destek paketini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, 'Düzenleme kapsamında örgün eğitimdeki üniversite öğrencilerine, piyasa satış fiyatı 9.500 TL'yi geçmeyen telefonlar ve bilgisayarlar için teknolojik cihaz desteği adı altında 5.500 TL'ye kadar indirim uygulanacak ' dedi.

Vergisiz telefon ve bilgisayar nasıl alınır, nereye başvuru yapılır ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası Üniversiteli gençlerin en merak ettiği soru " vergisiz telefon ve laptop nasıl alınır, nereye başvuru yapılır?" Sorusu oldu. 

Örgün eğitimdeki üniversite öğrencilerinin yararlanacağı kampanyada cep telefon fiyatının yüzde 44.4'ü bilgisayar piyasa fiyatının yüzde 16.7'sine varan oranda devlet öğrencilere indirim sağlayacak. Peki 5.500 TL tutarına kadar teknolojik destekten yararlanmak için neler yapmak gerekiyor? Detaylar haberimizde...

GENÇ KART ALMAK ŞART

Vergisiz telefon ve bilgisayar almak için Genç Kart almak şart olacak. 18 yaşında olan üniversiteli öğrencilerin çeşitli aktivitelerlen faydalanma şansı sağlayan Genç Kart, vergisiz telefon alımında ilk şartlardan biri olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı veya Kültür ve Turizm Bakanlığı sitesi üzerinden Genç Kart başvurusunda bulunabilecek. Genç Kart’a sahip olunduktan sonra herhangi bir operatör veya mağazaya gidilerek kimlik ve öğrenci belgesi ile birlikte uygulama kapsamındaki telefon ve bilgisayarlar alınabilecek.