TÜRSAB' a, Gelecek partisinden ziyaret

27 Eylül Dünya Turizmciler Günü nedeniyle TÜRSAB Konya B.T.K. Başkanı Özdal Karahan ve yönetim kurulunu ziyaret eden Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, il başkanı yardımcıları ve Karatay İlçe Başkanı Seyit İbrahim Durmuş, turizmcilerin bu anlamlı gününü kutladılar. Ziyarette, Konya turizmi ve gelişimi konuşuldu.

TÜRSAB' a, Gelecek partisinden ziyaret

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB)  Konya B.T. K.’nu ziyarette konuşan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, turizmcilerin 27 Eylül Dünya Turizm Gününü kutlayarak, “Dünya Turizmciler Günü nedeniyle ziyaretinize geldik. Sizlerin şahsında tüm turizmcilerin bu anlamlı gününü kutluyoruz. Şehrimizin sorunlarını ve ortak konularını konuşmalıyız. Turizmde bu ortak konuların en önemlilerinden birisidir. Turizm sektörünün yaşadığı sorunları tartışarak, kamuoyuyla paylaşmak ve sorunlarının çözümünün takipçisi olmak bizlerin görevidir. Kim Konya için çalışmışsa, bir çivi çakmışsa ve turizminin gelişimine katkıda bulunmuşsa teşekkür ederiz. Şehrimizin turizminin geliştirilmesi için iktidar ve muhalefet partileri olarak omuz omuza vermeliyiz. Bizleri ağırlayarak, gösterdiğiniz misafirperverliğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.     

Nitelikli Turizme Yönelmeliyiz

TÜRSAB Konya B.T.K. Başkanı Özdal Karahan Gelecek Partisinin ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, “Siyasal anlamda yorum yapılmayacak ve ortak noktada buluşulacak tek konu turizmdir. Bu anlamda şehrimizin turizminin gelişmesi için güç birliği yapılarak, ortak akılla hareket edilmelidir.  Şehrimizin turizminin gelişiminde Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz önemli işler yapıyorlar. Şehrimizdeki Hz. Mevlana türbesi yerli ve yabancı turisti Konya’ya çekiyor. Hz. Mevlana çağırıyor dünya insanlığı geliyor. Bunun dışında turizmde yeni destinasyonlar oluşturarak, yeni alt markalar çıkarmalıyız. Şehrimizde bu potansiyel zaten vardır. Bunun yanında şehrimizde, turistin iki veya üç gün konaklamasını sağlamalıyız. Ortak akılla ve siyaset üstü bir bakış açısıyla nitelikli turizme yönelmeliyiz. Turizmciler olarak bizlerin bu anlamlı gününde ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.