TÜRK-İŞ Genel Kurulu Tamamlandı: Ergün ATALAY Yeniden Seçildi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) 24. Olağan Genel Kurulu, 02 Aralık 2023 Cumartesi günü  sona erdi. Genel Kurul'da, Genel Başkan Ergün ATALAY ve yönetim kurulu üyeleri yeniden seçildi.

TÜRK-İŞ Genel Kurulu Tamamlandı: Ergün ATALAY Yeniden Seçildi

 

TÜRK-İŞ’in en üst karar organı olan Genel Kurul, 30 Kasım - 02 Aralık 2023 tarihleri arasında Ankara Büyük Anadolu Termal Otel’de gerçekleştirildi. Genel Kurul’a, TÜRK-İŞ’e bağlı 32 sendikanın 398 delegesi katıldı. Genel Kurul’un ilk gününde, Genel Başkan Ergün ATALAY ve yönetim kurulu üyeleri faaliyet raporlarını sundu. İkinci gününde ise, TÜRK-İŞ’in mali raporu, denetim raporu ve bütçesi görüşüldü. Üçüncü ve son gününde ise, Genel Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin seçimi yapıldı.

Genel Kurul’un son gününde, saat 17.00’de sona eren oy verme işlemi sonucunda, 398 delegeden 396’sı geçerli, 2’si geçersiz oy kullandı. Geçerli oyların tamamını alan Genel Başkan Ergün ATALAY, TÜRK-İŞ Genel Başkanlığı görevine yeniden seçildi. Ayrıca, Genel Başkan Yardımcıları Pevrul KAVLAK (Hukuk ve Genel İdari İşlerden Sorumlu), Ramazan AĞAR (Mali İşlerden Sorumlu), Nazmi IRGAT (Eğitim İşlerinden Sorumlu) ve Eyüp ALEMDAR (Teşkilatlandırma İşlerinden Sorumlu) da görevlerine devam etti.