Torba yasayla bu borçlar silinecek! Hükümet milyonlarca lira borcu silmeyi hedefliyor!

1 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 13.30 itibariyle TBMM 27'nci dönem 6'ncı Yasama Yılı Açılış Toplantısı gerçekleşti. Meclisin açılmasıyla beraber gözler torba yasaya çevrildi. Torba yasada ne var, hangi düzenlemeler yer alacak?

Torba yasayla bu borçlar silinecek! Hükümet milyonlarca lira borcu silmeyi hedefliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümetin gündem maddelerinde başı ekonomi çekiyor. Hükümet, Yeni torba yasa ile binlerce kişinin icra borçlarını silmeyi planlıyor. TBMM’nin açılması ile hükümetin bu sürece öncelik vereceği, süreci hızlandırması, bekleniyor. Süreç hız kazanmaya başladıkça üzerinde çalışılan ekonomik destek paketinin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

ÇALIŞANLARA VERGİ İSTİSNASI

Haber Global’de yer alan habere göre 566 milyon TL'lik borcun silinmesi amaçlanıyor. Çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteğine vergi istisnası geliyor. Ekonomik torba yasada neler var? Yemek bedeli de istisna kapsamında olacak. Yurt dışına çıkış vergisinin de değişmesi bekleniyor.

Yaklaşık 164 bin engelli ve yaşlı vatandaşın 566 milyon TL tutarındaki borcu silinecek!

Çalışanlara 1000 TL elektrik ve doğal gaz ödemesi vergiden istisna olacak. Günlük 51 TL'lik yemek ücreti vergiden düşürülecek.

MİLYONLARCA LİRA BORÇ SİLİNECEK

Söz konusu düzenleme sonucunda yoksul vatandaşların borçları silinecek. Yaklaşık 163 bin engelli ve yaşlı vatandaşın 566 milyon tutarındaki borcunun silinmesi planlanıyor.