Togg, Özbekistan Cumhurbaşkanı'na teslim edildi

Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili Togg, ilk olarak Azerbaycan'a ihraç edildikten sonra şimdi de Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e teslim edildi.

Togg, Özbekistan Cumhurbaşkanı'na teslim edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg heyetiyle birlikte Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e Gemlik renkte bir Togg teslim etti.

Mirziyoyev, Taşkent'te T10X modelini test etti. Daha önce kırmızı bir Togg, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e teslim edilmişti.

'YARIM KALAN HİKAYEYİ TAMAMLADIK'

Togg Yönetim Kurulu Başkanı Hisarcıklıoğlu, Mirziyoyev'e Devrim Otomobili ve Togg'un kompozisyonunu içeren bir eser hediye etti. Bakan Varank, Togg ile yarım kalan hikayenin tamamlandığını belirtti. Mirzayev, Erdoğan'a teşekkür etti ve Togg'un Türk devletlerinin başarısı olduğunu söyledi.

TOGG İLE TAŞKENT TURU

Törenin ardından Mirziyoyev, Varank ve Hisarcıklıoğlu ile Taşkent'te Togg ile tur attı. Varank, Togg'un Özbekistan'a teslimatının Türkiye ve Türk dünyası için büyük bir heyecan ve coşku yarattığını belirterek, Türk halkının hediyesini Özbekistan halkına sunmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.

'TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ TÜM DÜNYADA SES GETİRECEK'

Varank, Mirziyoyev ile Togg ve Türkiye-Özbekistan ilişkilerini konuştuklarını belirtti. Türkiye'nin otomobil projesinin dünya çapında etki yaratacağını ve dünyanın her yerinde, özellikle Avrupa ve Amerika'da, bu araçları göreceğimize inandıklarını söyledi. Varank, Türkiye'nin otomobil projesinin tarihte en önemli otomobil projelerinden biri olarak yerini alacağını ifade etti.