Tespih meraklılarını buluşturan sergi Meram'da başladı

'HABBEDEN İMAMEYE SABIR YOLCULUĞU' TANTAVİ'DE BAŞLADI

Tespih meraklılarını buluşturan sergi Meram'da başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

VALİ ÖZKAN; “NEREDE SANAT, ESTETİK VE ZERAFET VARSA MERAM BELEDİYESİ VE BAŞKAN KAVUŞ ORADA”
 

‘Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ Tespih Sergisi, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Açık kalacağı 25 Eylül tarihine kadar tespih meraklılarını buluşturacakserginin açılış törenine katılan Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Nerede sanat, estetik ve zerafet varsa Meram Belediyesi ve Başkanı Mustafa Kavuş orada oluyor, destek veriyor. Bu iklimin her zaman devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 

​20’nin üzerinde sanatçının eserlerinin yer alacağı ve 25 Eylül’e kadar devam edecek serginin açılışına, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Konya İl Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, STK Başkanları, koleksiyonerler, tespih ustaları, muhtarlar ve tespih severler katıldı. 
 

Tören,tespih ustaları adına Zekai Şenyurt’un tespih sanatı, Aydın Menderes Orkun da sergi hakkında davetlilere bilgi vermesiyle başladı. Koleksiyoner ve serginin hazırlanmasına katkı veren Mustafa Genç te konuşmasında, özellikle Türk kültürü ve tarihi açısından büyük önem taşıyan tespih sanatının ilk sergisini açmış olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ve gururu dile getirdi. Bu sanatın ustasından hayranlarına kadar herkesi bir araya getirecek sergiye zemin hazırlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekibine de teşekkür eden Genç, “Geldiğimiz bu noktada çok insanın emeği var. Yanımızda olan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

BAŞKAN KAVUŞ; “HER TANESİNDE SABIR, ŞÜKÜR, ZİKİR, SOHBET, MUHABBET VE DOSTLUK VAR”
 

Serginin açılışı öncesinde yaptığı açıklamada, TantaviKültür ve Sanat Merkezi’nin açıldığı günden bu yana sadece Meram’da değil tüm Konya’da sanat ve kültürün merkezi haline geldiğini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ‘Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu’ temasıyla gerçekleşen serginin, tüm tespih severleri 4 gün boyunca bir araya getireceğini kaydetti. Tespihin çoğu insan için vefalı bir arkadaş olmasının yanı sıra sevincin, hüznün, düşüncenin, tefekkürün, sohbetin en güzel yoldaşlarından biri olduğunu belirten Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tespih, dostdur. her bir tanesinde, sabır var, şükür var, zikir var. Her bir tanesinde umut var, nefes var, muhabbet var. Her bir tanesinde tefekkür var, sohbet var, arkadaşlık var. Tespihi sanat olarak da görseniz, bir aksesuar olarak da görseniz, bir eğlencelik olarak da görseniz, Dünya üzerinde birbirinden bu kadar farklı insanları aynı noktada, aynı sanatta, aynı zevkte buluşturabilen başka bir şey yoktur. Bir devlet başkanının elinde de görürsünüz, sokaktaki bir vatandaşın elinde de. Bir gencin de elinde, bir yaşlının da elinde. Bir zengini de cezbeder tespih, bir işçiyi de. Bu açıdan bakınca tespih, her yaraya ayrı tedavi uygulayan bir merhem gibi. Her sevince ortak olan bir dost gibi. Her zevke hitap edebilen bir sanat şaheseridir. Tüm bu düşünceler çerçevesinde sergimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm meraklılarını bu özel sergiyi görmeye davet ediyorum. Bu güzel sergi fikrinin ilk anından vücuda geldiği şu ana kadar her aşamasında büyük emekleri olan Mustafa Genç kardeşime ve Fethi Büyükbaltaabime de sonsuz teşekkür ediyorum.”