Tarımsal destekleme bütçesi 91,55 milyar liraya çıkarılıyor: Bakan Yumaklı açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destekleme bütçesinin 2024 yılı için 63,4 milyar liradan 91,55 milyar liraya yükseltildiğini duyurdu. Bakan Yumaklı, mazot ve gübre desteğinin de öne çekilerek Ziraat Bankası kartlarına yükleneceğini bildirdi.

Tarımsal destekleme bütçesi 91,55 milyar liraya çıkarılıyor: Bakan Yumaklı açıkladı

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tarımsal üretimde sürekliliğin sağlanması ve verimliliğin artırılması amacıyla Cumhurbaşkanı kararı ile tarımsal desteklerde artışa gidildiğini belirtti. Bakan Yumaklı, “Son 21 yılda tarım politikalarının ana eksenini üretimin desteklenmesinin oluşturduğunu” kaydetti.
 

Bakan Yumaklı, tarımsal destekleme bütçesinin kalem kalem dağılımını da paylaştı. Buna göre, bitkisel üretim desteği 51,01 milyar lira, hayvansal üretim desteği 18,71 milyar lira, su ürünleri desteği 250,7 milyon lira, tarımsal araştırma ve geliştirme desteği 682 milyon lira, kırsal kalkınma desteği 8,15 milyar lira olarak belirlendi. Tarım sigortaları için de 12,75 milyar liralık bir kaynak ayrıldı.

Bakan Yumaklı, mazot ve gübre desteğinin bütçesinin de bir önceki yıla göre yüzde 31,6 artışla 21,1 milyar liraya çıkarıldığını duyurdu. Bakan Yumaklı, “Hububat üreticilerimize 2023 üretim yılına ait ve 2024 yılında ödenecek 11,5 milyar lira tutarındaki mazot ve gübre desteği öne çekilerek, Ziraat Bankası finansmanıyla 2023 yılı Ekim ayında başlamak üzere, mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası kartlarına yüklenecek.” dedi.

kaynak: milliyet