Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirdi

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçim güvenliği konusunu görüşmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Oğan, seçimlerle ilgili endişelerini dile getirerek, normal nüfus artışının dışında fazladan seçmen kaydı olduğunu ve yabancı seçmenlerin ağırlıkta olduğu yönünde kaygılarının bulunduğunu ifade etti.

Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirdi

Sinan Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren ve basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ana gündem maddesi 'seçim güvenliği' oldu. Görüşme sonrasında ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Oğan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Oğan, seçim güvenliği konusundaki endişelerini paylaşmak için Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep ettiklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı ve CHP olarak seçim güvenliğiyle ilgili yapılan çalışmalardan bahsetti. Oğan, iki parti arasında veri alışverişinde bulunmak için görevlendirmeler yapıldığını ve seçimin selameti için diyalog kapılarını açık tutacaklarını ifade etti.

'ENDİŞELERİMİZ VAR'

Oğan, seçim güvenliği konusunda endişelerini belirtti. 1 milyon civarında fazla seçmen kaydı ve yabancı seçmenlerin ağırlığı olduğunu ifade etti. Deprem sonrası kayıt yaptırmayan 1.6 milyon seçmen ve mühürsüz oy meselesi de endişe kaynakları arasında yer aldı. Oğan, bu konuların seçim güvenliğini ve demokrasiyi tehdit ettiğini söyledi.

'YSK'YI UYARIYORUM'

Oğan, 4 cumhurbaşkanı adayının sandık güvenliğini sağlamaları durumunda millet iradesinin sandığa yansıyacağını söyledi. İkinci turda seçimi kazanacaklarını belirtti. YSK'ya yapılan başvuruyla ilgili olarak, müşahit kartlarıyla bu durumu çözmeye çalışacaklarını ve YSK'yı uyarmak için çağrıda bulundu; yedekte bekleyen yandaş görevlilere yer verilmemesi ve boş olan yerlerin diğer ittifaklara verilmesi gerektiğini ifade etti.