Şimşek: 2024 yılında enflasyon hedefine ulaşacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılını yüzde 64,77 seviyesinde tamamlayan enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Şimşek, 2024 yılında enflasyon hedefine ulaşmak için gereken her şeyi yapacaklarını söyledi.

Şimşek: 2024 yılında enflasyon hedefine ulaşacağız

 

Enflasyon düşüş trendinde

Şimşek, uyguladıkları programın gerçekçi ve tutarlı hedefleri sayesinde öngörülebilirliği artırdıklarını belirtti. 2023 yılsonu gerçekleşmelerinin program ile uyumlu seyrettiğini ve revize hedeflerini tutturduklarını ifade etti.

Aylık enflasyonda devam eden düşüş ile yılsonu enflasyonun yüzde 64,8 gerçekleştiğini hatırlatan Şimşek, yıllıklandırılmış çekirdek göstergelerin de 2024 hedefi ile uyumlu seyrine devam ettiğini kaydetti.

Büyüme ve cari açık hedeflerde

Şimşek, büyüme ve cari açığın da hedefler ile uyumlu olacağını öngördüklerini bildirdi. 2023 yılı bütçe açığının ise hedefin oldukça altında gerçekleşeceğini vurguladı.

2024 yılında ne gerekiyorsa yapılacak

Şimşek, 2024 yılında da başta enflasyon olmak üzere programın hedeflerine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. Şimşek, “2024 yılında başta enflasyon olmak üzere programımızın hedeflerine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.” dedi.