Signa'nın en büyük iştiraki de iflas etti

Avusturyalı emlak devi Signa'nın en büyük iştiraki Signa Prime Selection AG, 19,3 milyar avro değerindeki 54 mülküyle birlikte iflas ettiğini duyurdu. Şirket, yeniden yapılandırma işlemleri için Viyana Ticaret Mahkemesine başvurdu.

 Signa'nın en büyük iştiraki de iflas etti

 

Signa Prime Selection AG, Signa’nın en büyük gayrimenkul bölümünü oluşturuyor. Şirketin portföyünde Viyana’daki Park Hyatt, Berlin’deki KaDeWe alışveriş merkezi, Münih’teki Oberpollinger alışveriş merkezi ve Hamburg’da inşaatı devam eden 64 katlı Elbtower gibi yüksek profilli projeler bulunuyor. Şirket, 4,5 milyar avroluk borcu nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Açıklamada, “Amaç, şirketin faaliyetlerinin düzenli bir şekilde sürdürülmesi ve şirketin sürdürülebilir bir şekilde yeniden yapılandırılmasıdır.” denildi.

Signa’nın ikinci en büyük iştiraki Signa Development Selection’ın da 29 Aralık’ta yeniden yapılandırma işlemleri için mahkemeye başvuracağı belirtildi. Signa’nın ana şirketi ise kasım ayında yaklaşık 5 milyar avronun üzerinde borçla iflas etmişti. Bu, Avusturya ekonomisinin tarihindeki en büyük iflas olarak kayıtlara geçmişti.

 Signa’nın iflası, Avrupa emlak piyasasında yaşanan krizin boyutunu gözler önüne serdi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Signa’nın iflasının Avusturya, Almanya ve İsviçre’deki bankaların kredibilitesi ve karları üzerinde olumsuz bir etki yaratacağını söyledi. Moody’s, Signa’nın iş yapısını “opak ve karmaşık” olarak nitelendirdi ve kredi teminatı olarak rehin verilen varlıkların değerlerinin düşmesinin bankalar için daha büyük kayıplara yol açabileceğini vurguladı.