Sıfır Atık Yarışmasıyla Karatay'da Çevre Bilinci Yükseliyor!

Karatay Belediyesi'nin düzenlediği '1 Atık Çok Şeyi Değiştirir' Ödüllü Atık Toplama Yarışması, 42 okuldan yüzlerce öğrencinin katılımıyla devam ediyor. Yarışmanın amacı sıfır atık ve geri dönüşüm bilincini yaymak. Şimdiye kadar 30 ton atık toplandı.

Sıfır Atık Yarışmasıyla Karatay'da Çevre Bilinci Yükseliyor!

Karatay Belediyesi'nin düzenlediği "1 Atık Çok Şeyi Değiştirir" Ödüllü Atık Toplama Yarışması, ilkokullar arasında devam ediyor.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin evlerinden getirdiği atıkları her hafta toplamak için okullara gidiyor.

Yarışmaya ilçe genelindeki 42 okuldan yüzlerce ilkokul öğrencisi katılıyor. Yarışmanın amacı sıfır atık ve geri dönüşüm bilincini daha geniş bir kitleye yaymak ve çocuklara çevre bilinci aşılamak. Yarışmanın ödül töreni ise 30 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek ve ödüller arasında para ödülleri ve geziler yer alacak.

42 okuldan şu ana kadar 30 ton atık toplandı

Yarışmaya katılan tüm okulların en çok atık toplayan sınıflarının her bir öğrencisine de ayrıca birer adet zeka oyunu hediye edilecek. Şimdiye kadar 30 ton atık toplandı.

Yarışmaya katılan öğrenciler yaptıkları açıklamada, "Sıfır atık ve geri dönüşüm çok önemli. Çünkü doğamızı ve çevremizi çok seviyoruz. Bu yarışmayı duyduğumuzda da çok heyecanlandık. Evlerimizden topladığımız atıkları her hafta okulumuza getiriyoruz. Bu yarışmaya katıldığımız için çok mutluyuz ve birinci olmayı çok istiyoruz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.