Selçuklu'ya Türkiye'nin En Modern Güzel Sanatlar Lisesi

Selçuklu Belediyesi, eğitim alanında yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekledi. Türkiye'nin en kapsamlı ve modern Güzel Sanatlar Lisesi'ni Konya'ya kazandırmak için temel atma töreni düzenlendi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 'Selçuklu'yu eğitim, kültür, sanat ve sporun merkezi haline getirmek için çalışıyoruz' dedi.

Selçuklu'ya Türkiye'nin En Modern Güzel Sanatlar Lisesi

Selçuklu Belediyesi, eğitim alanında yaptığı yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Belediye, ilçeye yeni okullar, kütüphaneler, spor tesisleri, kültür merkezleri, sosyal tesisler, kreşler ve eğitim merkezleri kazandırıyor. Belediyenin son projesi ise Türkiye’nin en güzel ve en kapsamlı Güzel Sanatlar Lisesi oldu. Okulun temel atma töreni, belediye başkanı, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye Yüzyılı vizyonunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, okuyan, çalışan, bilgili ve her açıdan donanımlı gençlerin omuzlarında yükseleceğini söyledi. Başkan Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak işte bu inançla her zaman eğitime, spora, kültüre ve sanata en büyük değeri, en büyük önemi verdik, vermeye de devam ediyoruz. Medeniyetin merkezi olan Selçuklumuzu eğitimin, kültürün, sanatın ve sporun merkezi konumuna getirerek bütün alanlarda, bütün dallarda en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi tarafından eğitim alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Başkan Pekyatırmacı, “Çok kısa bir süre önce Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizin, Gelişim ve Teknoloji Akademimizin ve Şehit Erkan Kurşun İlkokulumuzun resmi açılış törenlerini gerçekleştirmiştik. Yine daha önce Konyamızın en büyük ve en kapsamlı okullarından Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi başta olmak üzere 5 ilkokul ve 4 bağımsız anaokulunu Selçuklumuza kazandırdık. Mevcut okullarımızda eğitimlerin en iyi şartlarda sürdürülebilmesi için 37 okulumuza 4’ü kapalı olmak üzere 37 spor salonu, 43 okulumuza toplantı salonu, 95 Okulumuza kütüphane kazandırdık. Spor alanında Konyamızın gururu olan Spor Lisemiz ve Selçuklu Fen Lisemize ise kapalı spor salonu kazandırmak için yapım sürecine başladık. 2019 yılında başlattığımız ve eğitim projelerimizin en önemlisi olan SETAP Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye programlarımız kapsamında bugüne kadar 87 bin 746 öğrencimize eğitimler verdik. Okul dışı öğrenme ortamlarımızdan Sille Tabiat Okulu 16 atölye ile, Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademisi 12 atölye ile, Ahmet Keleşoğlu Sanat ve Tasarım Atölyesi 5 atölye ile, Selçuklu Sanat Akademisi ise müzik, tiyatro ve kişisel gelişim atölyeleri ile öğrencilerimize hizmet vermeye devam ediyor. Yine Yüzme Öğreniyorum Programımızda ve Trafik Eğitim Parkımızda da çocuklarımıza uygulamalı olarak eğitimler veriyoruz. SETAP programımız sayesinde çocuklarımız bir taraftan kendilerini tanıma diğer taraftan da bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı yakalıyorlar. Böylelikle kendilerine, ailelerine, milletimize ve insanlığa faydalı bireyler haline geliyorlar. Bu anlamda okul dışı öğrenme ortamlarımızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yine üniversite öğrencilerimize de çeşitli imkanlar sunuyoruz. Eğitim desteklerimiz kapsamında Selçuklu’da ikamet eden, önlisans ve lisans programına ilk kez yerleşen öğrencilerimize 2500 TL; Selçuklu’da ikamet eden ve Selçuk Üniversitesi ya da Konya Teknik Üniversitesi’nde önlisans ve lisans eğitimi gören öğrencilerimize ise 4000 TL eğitim desteği veriyoruz” diye konuştu.

Başkan Pekyatırmacı, temelini attıkları Güzel Sanatlar Lisesi’nin de ilçeye büyük bir katkı sağlayacağını belirterek, “Bugün burada Türkiye’nin en kapsamlı ve modern Güzel Sanatlar Lisesi’ni Selçuklumuza kazandırmak için temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bu okulumuz, sanat eğitimi alanında Türkiye’nin öncü okullarından biri olacak. Okulumuzda, resim, müzik, tiyatro, dans, grafik tasarım, fotoğrafçılık, sinema ve televizyon gibi birçok alanda eğitim verilecek. Okulumuzun toplam inşaat alanı 10 bin 500 metrekare olacak. Okulumuzda 24 derslik, 1 konferans salonu, 1 kütüphane, 1 yemekhane, 1 spor salonu, 1 fitness salonu, 1 kapalı yüzme havuzu, 1 müzik stüdyosu, 1 tiyatro salonu, 1 dans salonu, 1 resim atölyesi, 1 grafik tasarım atölyesi, 1 fotoğrafçılık atölyesi, 1 sinema ve televizyon atölyesi, 1 sergi salonu, 1 kantin, 1 revir, 1 idari bina, 1 öğretmenler odası, 1 rehberlik servisi, 1 mescit ve 1 otopark bulunacak. Okulumuzun yapım süresi 18 ay olacak. Okulumuzun toplam maliyeti ise 40 milyon TL olacak. Bu okulumuzla birlikte Selçuklu’muzda eğitim kalitesini daha da yükselteceğiz. Bu okulumuzun ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Törenin sonunda Başkan Pekyatırmacı ve protokol üyeleri, Güzel Sanatlar Lisesi’nin temelini attı. Törene katılan öğrenciler ve vatandaşlar da okulun yapımını heyecanla beklediklerini söylediler.