Resmi Gazetede yayınlandı | 2023 Yılı, Mevlana Yılı Oldu

2023 Yılının Mevlâna Yılı Olarak Kutlanmasına dair Cumhurbaşkanı Genelgesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazetede yayınlandı | 2023 Yılı, Mevlana Yılı Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan genelgede şu ifadeler yer aldı:

"Anadolu topraklarında gönülleri buluşturan, kalpleri sevgi ve şefkat hamuruyla yoğuran, ilim ve öğütleriyle birliği, beraberliği ve kardeşliği yeşerten büyük İslam âlimi Mevlâna Celâleddîn-i Rûmî (Mevlâna)'nin hayatı, fikirleri ve eserleri asırlardır insanlığın yolunu aydınlatmaktadır.

VUSLATIN 750. YILI

"Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiz; Şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeyiz biz." diyen Mevlâna; Anadolu'da ilim, irfan ve hikmetle harmanladığı Mesnevi'siyle millet olma şuurunu yerleştirmiş ve topraklarımızı bu aziz değerle mayalamıştır. Bu minvalde Mevlâna'yı hürmetle ve rahmetle yâd etmek üzere vuslatının 750. yıl dönümü olan 2023 yılı "Mevlâna Yılı" olarak kutlanacak ve yıl boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenecektir.

Bu kapsamda düzenlenecek etkinlikler Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütülecektir. Söz konusu etkinliklerden Cumhurbaşkanlığınca belirlenecekler Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılabilecektir. Etkinliklere ilişkin logo, afiş, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanlar ilgili kurumlarla birlikte belirlenecek kurumsal kimliğe uygun şekilde kullanılacaktır. Gerçekleştirilecek etkinliklere ait giderler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacaktır.

Bu çerçevede yıl boyunca tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususunda