Prim eksiği olanlar EYT'den yararlanabilecek mi? AK Parti'den kritik açıklama

Aralık ayında çıkacağı iddia edilen EYT yasasında en çok merak edilen konuların başında prim günü eksik olanların yasadan yararlanıp, yararlanmayacağı geliyor. İşte merak edilen soruyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'ndan gelen açıklama...

Prim eksiği olanlar EYT'den yararlanabilecek mi? AK Parti'den kritik açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyen ancak düzenlemenin yasalaşacağının ön görüldüğü Aralık 2022 veya Ocak 2023'te prim gün sayılarını tamamlayamayacaklar "Prim eksiği olanlar EYT'den yararlanabilecek mi?" sorusunun cevabını araştırıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'nun yaptığı açıklama bu soruya cevap olarak değerlendirildi.

Jülide Sarıeroğlu yaptığı bir konuşmada EYT ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bu düzenleme yapıldıktan sonra ilk etapta emekli olacak kişi sayısı 1 milyonun üzerinde. Dosya bazlı yaklaşık 12.5 milyon emeklimiz var. İlk etapta 1.5 milyona yakın kişinin emekli olacağı, sonra da sisteme girişin devam edeceği bir düzenleme olacak.

Yaklaşık 3-4 milyon arasında bir vatandaşımızın bu kapsamda olduğunu tahmin ediyoruz.

Hepsi bir anda olmayacak. Tabii detaylar için en doğru ağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, benim de hocam olan sayın Vedat Bilgin olacak.”

Eroğlu'nun açıklamasına göre 8 Ekim 1999 öncesinde sigorta kaydı olan ancak prim gün sayısını tamamlayamayanlar günlerini tamamladıklarında EYT düzenlemesinden yararlanabilecekler.