ÖSYM, Deprem Bölgesindeki KPSS Adaylarından Ücret Almayacak

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, deprem bölgesinde ikamet eden veya etmiş olan KPSS adaylarından sınav ve başvuru ücreti alınmayacağını açıkladı.

ÖSYM, Deprem Bölgesindeki KPSS Adaylarından Ücret Almayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, deprem bölgesinde Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek adayların başvuru ücreti ödemeyeceğini duyurdu.

Ersoy, depremzede KPSS adaylarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, "Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas-Gürün'de ikamet eden veya 6 Şubat 2023 tarihli depremde bu bölgelerde ikamet etmekte olan adaylardan KPSS'de katılacakları oturumlar için sınav ve başvuru hizmeti ücreti almayacağız.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda deprem bölgesindeki adaylardan ücret almadık ve KPSS'de de aynı uygulamayı yapacağız. Depremzede kardeşlerimizin yanında olmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre, adayların adres bilgileri, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden kontrol edilecek. Adres bilgisi doğrulanmayan adayların ücretsiz başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir. Bu uygulama ile deprem bölgesindeki adayların doğru şekilde tespit edilmesi hedeflenmektedir.

Böylece, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un deprem bölgesindeki KPSS adaylarından sınav ve başvuru ücreti alınmayacağına dair açıklamasıyla, depremzedelerin KPSS'ye katılımının kolaylaştırılması ve desteklenmesi sağlanmış olacaktır.