Öğretmenler Günü Konya'da Coşkuyla Kutlandı

 Konya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak programın startını verdi.

Öğretmenler Günü Konya'da Coşkuyla Kutlandı

 

Konya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak programın startını verdi. Mevlana Kültür Merkezinde devam eden programda, resim sergisi, müzik dinletisi, yemin töreni, ödül töreni ve emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdimi yapıldı. Programda konuşan Yiğit, öğretmenlerin yeni neslin şekillenmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Mevlana Kültür Merkezinde devam eden programda, Selçuklu Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi tarafından organize edilen “Öğretmenler Günü” temalı resim sergisi ve müzik dinletisi ile başladı. Sultan Veled Salonunda devam eden programın ilk konuşmasını aday öğretmenler adına Karatay Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni Tuğçe Yaşar yaptı. Yaşar, öğretmenlik mesleğinin gururunu ve heyecanını dile getirdi. Emekli öğretmenler adına konuşma yapan Hacı Ali Demirlek ise öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en önemli mesleği olduğunu söyledi. İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Yiğit ise öğretmenin öğrencisi ile kurduğu gönül bağının, öğrencilerimizin başarıya doğru uzanan yolculuklarında en belirleyici rollerden biri olduğunu söyleyerek “Türkiye Yüzyılı vizyonuyla 100. yaşını kutladığımız genç çınar Türkiye’miz, inanıyoruz ki öğretmenlerimizin rehberliğinde, nice yüz yıllara, nice bin yıllara kavuşacaktır.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Daha sonra Karatay TOKİ Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu program izleyicilere sunuldu.

Programın son bölümünde Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerini verdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında il genelinde düzenlenen öğrenciler arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından program sona erdi. Programın sonunda Yiğit, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, mesleğe yeni başlayanlara başarılar, emekli olanlara da teşekkürlerini iletti.