O ilimizde cenazede verilen yemek yasaklandı

Aksaray Valiliği cenazelerde cenaze sahipleri tarafından başsağlığı ziyaretleri için gelenlere ikram edilen cenaze yemeğini yasaklayarak kaldırılmasına dair bildiri yayınladı.

O ilimizde cenazede verilen yemek yasaklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilikten yapılan konuya dair açıklamada şu bilgiler verildi :

“Dinimizde, vefat eden bir yakınımıza karşı en büyük sorumluluğumuz: geciktirmeden teçhiz ve tekfin işlemlerini tamamlayıp cenaze namazını kılmak ve onu defnetmektir. Bununla birlikte cenaze sahibinin acısı ve meşguliyeti olduğundan dolayı Peygamber Efendimizin sünneti gereği cenaze evine yemek göndermek sünnettir. Bu aynı zamanda örf, adet ve geleneklerimize daha uygun bir davranıştır.

Ayrıca günümüzde tüm acısı ve meşguliyetine rağmen cenaze sahibinin zor şartlar altında, taziyeye gelen misafirlere yemek ikram etmek için büyük bir külfetin altına girdiği, başkalarından borç para aldığı bilgileri de bizlere ulaşmaktadır.

Anılan nedenlerle bu tarihten itibaren, cenaze sahibine daha fazla yük olmamak adına Aksaray iline bağlı ilçe, kasaba ve köylerde cenaze sahibinin yemek vermesi uygulamasına son verilmiştir.”

Aksaray valiliği uygulamanın duyurulması hususunda yaptığı açıklamada ise “Bahse konu emir doğrultusunda başta belediyelerimiz ve muhtarlıklarımız olmak üzere, anons ve diğer duyuru yöntemleri ile vatandaşlarımıza gerekli duyurunun yapılması, genel emirin basım-yayın kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerinde yayınlanması, aksine hareket edenlerin tespit edilmesi halinde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32.maddesinde öngörülen idari para cezasının uygulanacağının bilinerek gerekti tedbirlerin alınması ve herhangi bir aksamaya ve olumsuzluğa sebebiyet verilmemesi hususunda; Bilgi ve gereğini rica ederim.” Denildi.