Muhsin Yazıcıoğlu'nun Vefatının 14. Yılı

Muhsin Yazıcıoğlu, aramızdan ayrılışının 14. yılında da anılıyor. Türk siyasi hayatının önemli isimlerinden biri olan Yazıcıoğlu, hayatını kaybettiği uçak kazasıyla hala unutulmuyor.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Vefatının 14. Yılı

Bugün, Milliyetçi Hareket Partisi'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve BBP'nin kurucu liderlerinden Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 14. yıl dönümü.

25 Mart 2009 tarihinde gerçekleşen helikopter kazasında hayatını kaybeden Yazıcıoğlu, Türk siyasi hayatında önemli bir yere sahip.

25 Mart 2009'da gerçekleşen helikopter kazası, Türkiye'yi sarsan bir olay olmuştu. Yazıcıoğlu, 5 kişiyle birlikte Kahramanmaraş'tan Ankara'ya dönerken, helikopterleri düşmüş ve tüm yolcular hayatını kaybetmişti.

Yazıcıoğlu'nun vefatı, Türk siyasetinde büyük bir boşluğa sebep oldu ve onun ardından gelen siyasi liderler, onun yolundan gitmeye çalıştı. Bugün, Yazıcıoğlu'nun vefatının 14. yıl dönümü dolayısıyla anma törenleri düzenlenecek ve siyasi liderler de bir dizi açıklamalar yapacaklar.

Muhsin Yazıcıoğlu Kimdir?

Muhsin Yazıcıoğlu (1954-2009), Türk siyasetçi ve milliyetçi liderdir. 1954 yılında Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde doğan Yazıcıoğlu, genç yaşlarda milliyetçi çizgide faaliyet göstermeye başladı. 1983 yılında Milliyetçi İşçi Köylü Partisi (MİHP) kurucuları arasında yer aldı ve parti liderliğine seçildi. Daha sonra partisini değiştirerek 1987 yılında Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucuları arasında yer aldı ve partinin başkan yardımcılığına seçildi.

Yazıcıoğlu, 1991 ve 1995 yıllarında BBP'nin Sivas milletvekili olarak meclise girdi. 2002 yılında yapılan genel seçimlerde ise BBP'nin lideri olarak milletvekili seçildi. Siyasi kariyerinin yanı sıra, çeşitli sivil toplum örgütleri ve vakıfların da kurucuları arasında yer aldı.

25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde bir helikopter kazasında hayatını kaybetti. Ölümü, büyük yankı uyandırdı ve birçok kesim tarafından büyük bir kayıp olarak değerlendirildi.