Millet İttifakı liderleri seçim hazırlıkları için son kez bir araya geldi

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları, 14 Mayıs'taki seçimlere yönelik çalışmaları değerlendirdi.

Millet İttifakı liderleri seçim hazırlıkları için son kez bir araya geldi

Millet İttifakı'nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanları, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne yönelik çalışmaları ele almak üzere CHP Genel Merkezi'nde toplandı.

Toplantıda, kampanya sürecinde yürütülen çalışmalar ve yaklaşık 1,5 yıldır devam eden sandık güvenliği hazırlıkları görüşüldü.

Millet İttifakı'nın genel başkanları, seçimlerin güvenli ve adil bir şekilde yapılması için son kez bir araya gelerek kararlar aldılar.

561 BİN 977 GÖREVLİ VE GÖNÜLLÜ HAZIR

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, Millet İttifakı'nın 192 bin 229 sandık için 561 bin 977 görevli ve gönüllü ile hazır olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Büyük bir inanç, kararlılık ve gönül rahatlığıyla söylemek isteriz ki, ülkemize baharı getirecek 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne tüm kadrolarımızla hazırız. Milletimiz müsterih olsun; Türkiye yeni bir dönemin eşiğindedir. Bu yeni dönem, liyakatli kadrolar, şeffaf ve adil yönetim anlayışıyla inşa edilecektir. Beklentimiz, oy kullanma hakkına sahip 64 milyon 114 bin 341 seçmenimizin, eksiksiz şekilde, demokrasiye katkı sunmasıdır. Millet İttifakı liderleri olarak, güzel ülkemizde demokrasiyi inşa edeceğimize söz veriyoruz."