Meram'da yeni cadde: Necmettin Erbakan Caddesi tamamlanacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Fatih Caddesi ile Antalya Yolu arasında bağlantı oluşturacak 3,5 kilometre uzunluğundaki Necmettin Erbakan Caddesi'nde incelemelerde bulundu.

Meram'da yeni cadde: Necmettin Erbakan Caddesi tamamlanacak

Necmettin Erbakan Caddesi’nin Meram için son dönemde yapılan en önemli işlerden birisi olduğunu söyleyen Başkan Altay, “Meram’da kesintisiz bir ulaşım ve şehir içi trafiğin rahatlatılmasıyla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Diğer taraftan da açılan caddelerin etrafında ciddi bir kentsel dönüşüm ve yapılaşma oluyor. Meram’ın çehresini değiştiriyoruz. Burada imar uygulamaları ve kamulaştırmayla ilgili saha işlemlerini Meram Belediyemiz yürütüyor. Mali kısmını Büyükşehir Belediyemiz yürütüyor. Birlikte çalışma kültürünün en yüksek olduğu bu dönemde Meram’ımıza önemli bir eser kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da belediye eliyle birçok yatırım yapıldığını ancak yatırımların en önemlisinin trafiği, ulaşımı, dönüşümü rahatlatacak olan cadde yatırımları olduğunu ifade etti.

Trafiğin rahatlaması için en önemli unsurun, şehrin can damarlarını açmak olduğunu vurgulayan Başkan Kavuş, “Bunun için de Meram bölgesinde cadde açımına Büyükşehir Belediyemizle beraber son hız devam ediyoruz” dedi.

Necmettin Erbakan Caddesi’nin açılış sürecinde Ahmet Özcan Caddesi ile Alparslan Türkeş Caddesi arasındaki bağlantının sağlanacağı Küçük Aymanas Caddesi’ndeki çalışmalar da devam ediyor. Bu cadde 1.2 kilometre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindedir. Ahmet Özcan Caddesi’nden Alparslan Türkeş Caddesi’ne kadar olan bölgede 161 vatandaşın anlaştığı ve 61 milyon bütçeyle 60 bina ve 4 adet ticari dükkan toplamda 100 bağımsız bölümle ilgili işlemlerin tamamlanması planlanmaktadır.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Belediyesi ile birlikte Fatih Caddesi ile Antalya Yolu arasında bağlantı oluşturacak Necmettin Erbakan Caddesi’ni hayata geçirmek için büyük bir hizmete imza atmıştır. Bu cadde sayesinde şehrin merkezindeki trafik sorunları çözülmeyecek ve şehrin tarihi dokusunu koruyacak şekilde yenilenmiştir.