Meram Belediyesi'nden Fırınlara Sıkı Denetim

Meram İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca ekmek ve pide fırınları ile gıda üretim tesislerinde hijyen, gramaj ve ruhsat denetimi gerçekleştiriyor. Başkan Mustafa Kavuş, sağlıklı gıda konusunda taviz vermediklerini ve denetimlerin yoğun şekilde sürdüğünü ifade etti.

Meram Belediyesi'nden Fırınlara Sıkı Denetim

Konya'nın Meram İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı sebebiyle özellikle ekmek ve pide fırınları başta olmak üzere tüm gıda üretim tesislerinde hijyen, gramaj ve ruhsat denetimi yapıyor.

İlçe genelindeki fırın ve üretim tesislerinde yapılan denetimlerde ruhsat, gramaj, temizlik ve hijyen kontrolü sağlanıyor. Denetimler sırasında, fırınların büyük çoğunluğunun kurallara uyduğu görülürken, kurallara uymayanlara Meram Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü tarafından idari işlem uygulanıyor.

"Sağlıklı gıda konusunda taviz vermiyoruz ve vermeyeceğiz"

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, vatandaşların sağlığı için yıl boyunca denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirterek, Ramazan ve bayram gibi özel dönemlerde denetimlerin daha da yoğunlaştığını ifade etti. Kavuş, "Zabıta müdürlüğü ekiplerimiz, vatandaşlarımızın sağlığına ilişkin her konuda sürekli hazır durumda bulunuyor. Bu çerçevede, hiçbir ihmale göz yummayarak, yıl boyunca çalışmalarını sürdürüyorlar. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da fırınlar ve pideciler başta olmak üzere tüm gıda üretim tesislerinde denetimleri daha da yoğunlaştırdılar. Sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretilen ekmek ve pideye erişmek, vatandaşlarımızın bu ürünleri gönül rahatlığıyla tüketmesi bu dönemlerde çok daha önemli hale geliyor. Biz de güvenilir gıda sağlama ve huzurla tüketilmesi konusundaki sorumluluğumuzu eksiksiz yerine getiriyoruz" dedi.