Malatya Hekimhan yolu 22 Ekim'de hizmete açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Malatya Hekimhan Yolu ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Malatya-Hekimhan yolunun 22 Ekim'de açılacağı ve seyahat süresinin 35 dakika kısalacağı yer alıyor.

Malatya Hekimhan yolu 22 Ekim'de hizmete açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya’yı Sivas’a bağlayan Malatya-Hekimhan bölünmüş yolun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleriyle 22 Ekim’de hizmete açılacağı duyuruldu. Mevcut güzergaha göre yolun 3.7 kilometre kısaldığı , seyahat süresinin ise yaklaşık 35 dakika azalacağı belirtiliyor.

Yolun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleriyle açılacağı bildirilen açıklamada, “Malatya-Hekimhan-16. Bölge Hududu Yolu, Türkiye’deki karayolu ağının kuzey - güney aksında bölünmüş yol bütünlüğünün oluşturulmasına da katkı sağlayacak. Eğim ve genişlik bakımından ihtiyaca cevap veremeyen engebeli bir arazide bulunan mevcut yolun, fiziki ve geometrik standartları tüneller ve köprüler ile yükseltildi. Halkımıza kesintisiz, güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunuyoruz. Proje ile mevcut güzergaha göre yol 3.7 kilometre kısalacak. Seyahat süresi ise yaklaşık 35 dakika azalacak” denildi.

TOPLAM 6 BİN 163 METRE UZUNLUĞUNDA 8 TÜNEL İNŞA EDİLDİ

Açıklamada, “Malatya’yı Sivas’a bağlayan kuzey–güney aksında tek yol olarak hizmet veren 108 km’lik mevcut Malatya-Hekimhan Yolu, 104,3 kilometre uzunluğunda yeniden projelendirildi. 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım (BSK) kaplamalı bölünmüş yol haline getirildi. Engebeli arazi yapısında tesis edilen yol güzergahında toplam 6 bin 163 metre uzunluğunda 8 adet tünel, 2 bin 398 metre uzunluğunda 14 adet köprü inşa edildi” ifadeleri yer aldı.