Lübnan, İssam Abdullah'ın ölümü için BM'ye başvuracak

Lübnan, Reuters kameramanı İssam Abdullah'ın İsrail roketiyle öldürülmesini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine taşıyor. Saldırıda 5 gazeteci daha yaralandı. İsrail'in fosforlu roketlerle bölgeye saldırıları devam ediyor.

Lübnan, İssam Abdullah'ın ölümü için BM'ye başvuracak

Lübnan, İsrail tarafından öldürülen Reuters kameramanı İssam Abdullah için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) başvuruda bulunacak. Lübnan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in "kasıtlı bir şekilde" Abdullah'ı öldürmesi konusunda BMGK'ya şikayetçi olacağını duyurdu.

Abdullah, Lübnan sınırında İsrail'in attığı roket sonucu yaşamını yitirdi. Olayda 5 gazeteci daha yaralandı. Lübnan ordusunun açıklamasına göre, İsrail'in Alma Şaab bölgesine fırlattığı roket, gazetecilerin bulunduğu araca isabet etti.

Lübnan yetkilileri, "Kamera, lens ve kalemiyle gerçekleri duyurmaya çalışma arzularının kurbanı olan silahsız gazetecilerin öldürülmesi, ifade özgürlüğüne, basına, insan haklarına ve uluslararası insan hukukuna saldırıdır." şeklindeki tepkisini dile getirdi.

Buna ek olarak, İsrail'in Mercayun Ovası, Kefr Şuba, Ayta Şaab, Mervahin ve Adaysa beldelerine yönelik fosforlu roket saldırıları ve ağır topçu atışlarıyla bölgeye saldırmaya devam ettiği belirtildi.