Kur'an öğrenme ve okuma yarışması sonuçları açıklandı

Selçuklu Belediyesi tarafından, bu yıl 3'üncü kez düzenlenen ve Ramazan ayına özel olarak düzenlenen 'Kur'an Öğreniyorum Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler, düzenlenen program ile ödüllerine kavuştu.

Kur'an öğrenme ve okuma yarışması sonuçları açıklandı

Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve belediye yetkililerinin de katıldığı ödül töreni, Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Bu yarışma, Ramazan ayında gençlerin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmelerine ve okumalarına vesile olmak amacıyla düzenlenmişti ve dereceye giren yarışmacılar, aileleri ve davetlilerin katılımıyla ödüllerine ulaştı.

Yarışma yoğun ilgi gördü

Selçuklu Belediyesi tarafından Kur’an Öğrenme ve Okuma Yarışması, 18 Mart 2023 - 15 Nisan 2023 tarihleri arasında selcukluogreniyor.com adresinden başvuru alındı. Yarışmanın sonuçları 15 Nisan 2023 tarihinde 11:00 - 23:00 saatleri arasında online olarak belirlendi ve 17 Nisan 2023 tarihinde selcukluogreniyor.com sitesinde duyuruldu.

6522 kişi tarafından başvuruların yapıldığı yarışmaya, 12 bin saatin üzerinde izlenme ve dinlenme sayısı, 586 bin 226 kez sisteme giriş yapılması ve 2,35 milyon web site talebi gösteriyor.

Yarışma 6-10, 11-15 ve 16-24 yaş kategorisinde düzenlendi ve kategori birincileri tablet, ikincileri bisiklet, üçüncüleri akıllı saat hediyesi ile ödüllendirildi. Ayrıca, yarışmaya katılan, video gönderen ve sıralamaya giren toplam 1000 kişiye "Selçuklu Öğreniyor" isimli dini bilgiler içeren kutu oyunu, 500 kişiye "Şut ve Gol" isimli mekanik oyun ve 200 kişiye Bluetooth Kulaklık hediye edildi.

Başkan Pekyatırmacı: “ Yarışmaya yoğun katılım bizleri mutlu etti”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Kuran Öğrenme ve Okuma Yarışması'nın önemini vurgulayarak şunları söyledi: "Öncelikle, Kuran'ı öğrenmek için ve bu yarışmaya katılmak için hepsine tebrik ediyorum. Gönlümüzde hepsi birinci. Bir sıralama yapıyoruz, ama asıl önemli olan, onların Kuran ile meşgul olmaları ve bu yarışmaya katılmaları. Ayrıca, çocuklarınızı bu şekilde güzel bir ortamda yetiştirdiğiniz için, onların Kuran ile meşgul olmasını sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

Bu yarışma üçüncü yılımız ve pandemi süreci bizi uzaktan öğrenme ve uzaktan yarışma fırsatı verdi. 6522 öğrencimizin Kuran Öğreniyorum programına katılması bizi mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Arzumuz, gençlerimizin küçük yaştan itibaren Kuran ile birlikte olmaları, Kuran ile sürekli meşgul olmaları ve Kuran'dan ilham almaları. Ekip arkadaşlarıma da bu programı düzenlemeleri ve emek sarf etmeleri için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda da bu programı en iyi şekilde devam ettireceğiz. Deprem nedeniyle, geniş katılımlı programları geçici olarak ara verdik, ancak bu programda yarışmaya katılan gençlerimizle ve ailelerimizle birlikte olmak istedik.

İnşallah önümüzdeki süreçte daha güzel günlerde daha geniş katılımlı programlarda sizlerle birlikte olmayı arzu ediyoruz."

Kur’an’ın mesajını en iyi şekilde öğrenerek onu yaşamamız gerekiyor 

Başkan Pekyatırmacı, çocukların Kur'an-ı Kerim ile olan bağlarının yaşam boyunca sürekli olmasını önerdi ve şunları söyledi: "Kuran ile birlikte yaşayın, çocuklar. Kur'an'dan öğreneceğimiz çok şey var. Kuran bize anlatıyor çok şey. Arapça telaffuz etmek yetmez, Arapça telaffuzunu en iyi şekilde öğretmek zorundayız ama Kuran'ın anlamını da en iyi şekilde öğrenmemiz ve yaşamamız gerekiyor. Bu yüzden size bir tavsiyem var: Kuran'ın anlamını da mealinde okuyun. Telaffuzunu harika bir şekilde yerine getirdiniz, hepiniz çok güzel okuyorsunuz. Allah razı olsun. Ama Kuran'ın vermek istediği mesajları da en iyi şekilde almamız gerekiyor. Bunun için Kuran ile bu bağınızı bundan sonra da sürdürmenizi arzuluyorum."

Başkan, ayrıca ramazanınızın mübarek olmasını, tuttuğumuz oruçların kabul edilmesini ve sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde bayrama ulaşılmasını diledi. "Rabbim bize tekrar böyle deprem afetlerini yaşatmasın. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Sağ olun, var olun" diye ekledi.

Ödül töreni, dereceye giren öğrencilerin hediyelerinin takdim edilmesi, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kur'an öğrenme ve okuma yarışması sonuçları açıklandı
Kur'an öğrenme ve okuma yarışması sonuçları açıklandı
Kur'an öğrenme ve okuma yarışması sonuçları açıklandı