Konya'nın 7 İlçesi Daha 2023'te Doğalgazla Buluşacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Akören, Çeltik, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hüyük ve Taşkent ilçeleri 2023 yılında doğalgazla buluşacak.

Konya'nın 7 İlçesi Daha 2023'te Doğalgazla Buluşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Günleri nedeniyle İstanbul’da düzenlenen Doğalgaz Genişleme Projesi Tanıtım Töreni’ne katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Selçuklu başkentini tertemiz ve yemyeşil bir istikbale taşımak için bir araya geldiklerini belirterek, “Söz konusu ilçelerimize doğalgaz hattımızı çekiyor, ilçelerimizi doğalgazla buluşturuyor, vatandaşlarımıza çok daha temiz bir hava imkânı sağlıyoruz.

İnşallah bu yıl ve önümüzdeki yıl yapılacak yatırımlarla Konya’da doğalgaz kullanan ilçe sayımız 27’ye ulaşmış olacak. Konya’mızın yüzde 90’ı doğalgazı sıcak yuvalarında, iş yerlerinde rahatça kullanmış olacak. Böylelikle Konya’mızın havası daha güzel olacak. Yeşili çok daha güçlü olacak. Ülke ekonomisindeki yeri çok daha artacak.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şehrimizin her noktasında, hemşehrilerimizin evlerinde kömür yerine doğalgaz kullanmaları, en büyük önceliklerimiz arasındadır. Konya’mız için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.