Konyalılar bu konserin iptal olmasını istiyor

Konya'da 8 Aralık tarihinde düzenlenecek olan konser, tepkilere yol açtı. Kur'an ayetlerini şarkı yapan İranlı Mohsen Namjoo'nun Konya'da konser vermesine tepkiler büyüyor.

Konyalılar bu konserin iptal olmasını istiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kur'an ayetlerinden şarkı yaparak İslam Dünyasında tepki çeken ve İran’dan sınırdışı edilen İranlı Mohsen Namjoo'nun Konya'da konser vermesine tepkiler büyüyor.

BEŞ YIL HAPSE MAHKUM OLMUŞTU

Val Sakhi isimli şarkısı, içinde Kur'an ayetleri barındırdığı için İran'da dinlenilmesi ve çalınması yasak şarkılarından birisidir. 2009 yılında “Şems” isimli bir şarkısında Kur'an'dan alıntılar yaptığı ve İran yasalarına göre ayetlerin müzik eşliğinde söylenmesi yasak olduğu için Kur'an'ı karalama suçlaması ile beş yıl hapse mahkûm olmuştu.

İşte bu kişinin Türkiye'nin 5 ilinde konser verecek olması ve konser biletlerinin satışa sunulması kamuoyunun tepkisini çekiyor.

KONYA'DA SELÇUKLU KONGRE MERKEZİ'NDE SAHNE ALACAK

Mohsen Namjoo, 5 konserlik turne için Türkiye’ye geliyor. 2 Aralık'ta İstanbul Volkswagen Arena'da, 3 Aralık Bursa Merinos AKKM'de, 7 Aralık Ankara Congresium'da, 8 Aralık Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde ve son olarak 10 Aralık'ta Van Nur Tatar Spor Salonu'nda sahnede olacak.

Halk konserlerin iptalini bekliyor