Konyalı o isim CHP il kongresinde adayım dedi

17 Eylül'de gerçekleşecek CHP Konya İl Kongresinde, Mimar Dursun Kaplan CHP Konya İl Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Konyalı o isim CHP il kongresinde adayım dedi

Dursun Kaplan’ın basın açıklamasına CHP il yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. 

CHP Konya İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlediği basın açıklamasıyla CHP Konya İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Mimar Durusun Kaplan, “Ben Mimar Dursun Kaplan. 1973 yılında CHP üyeliği ile başlayan siyasi yaşamım,  1973 – 1977 Konya gençlik kolları üyesi, 1977 – 1979 Konya merkez ilçe yönetim kurulu üyesi, 1979 – 1980 İhtilale kadar İl yönetim kurulu üyesi, 1985 – 1987 Meram ilçe yönetim kurulu üyesi 1989 – 1994 Selçuklu belediye meclis üyeliği,  2010 – 2015 yılları arası iki dönem il yönetiminde örgütlerden sorumlu başkan yardımcılığı, 2015 ve 2023 yıllarında milletvekili adaylığım ile siyasi hayatıma CHP’de devam ediyorum. Bugün de 17 Eylül 2023 Pazar günü yapılacak olan, CHP Konya İl Başkanlığı seçimlerinde İl başkanlığına adayım” dedi.

CHP Bir okuldur

Dursun Kaplan CHP’nin siyasette bir okul olduğuna dikkat çekerek, “CHP bir okuldur. Bu okulda 50 yıllık aktif bir parti üyesi olarak, partili büyüklerimizden siyasi duruşu öğrenmiş ve siyasi terbiyeyi almış biri olarak bugünlere gelmiş bulunuyorum. Bu birikimler ışığında, güler yüz, tatlı dil ve kucaklayıcı bir üslup ile il başkanı olmak istiyorum. Yıllarca emek verdiğim partimizin il başkanlığı seçimlerinde desteklerinizi bekliyorum. Hepimizin bildiği gibi 2023 yılı Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde kazanmamız gereken seçimleri kaybettik. Ardından 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kaybettik. Seçim sonuçları, CHP ve altılı masaya güvenip oy veren 24 milyon seçmenimizin moralini bozmuş, hayal kırıklığına uğratmış ve derin üzüntüye neden olmuştu. Bu seçimleri kaybetmemizin başlıca sebepleri, İktidarın tüm devlet kurumlarının desteğiyle çalışması, maddi ve manevi destek sağlaması, görsel ve yazılı basın ile sosyal medyada maaşlı trol ordusu aracılığıyla yalan dolan reklam ve haberlerinin yapılmasıdır. Diğer taraftan Millet İttifakından çekinen iktidar, akla hayale gelmeyen partilerle ittifak yapmıştır. Eğer ki 2023 yılı 28. Dönem milletvekili seçimlerinde hiçbir parti ittifak yapmadan her parti ayrı ayrı seçimlere girselerdi, bugünkü siyasi durum daha değişik olabilirdi. Ve her partinin almış olduğu oy ortaya çıkardı. Değerli CHP’li arkadaşlarım, altılı masa ülke yönetiminde parlamenter sistemde değişim yapacağız derken, değişim (CHP bünyesinde) kalmıştır. Partimizde bir değişim söz konusu ise, bu değişim mahalli delege seçimlerinin kaldırılıp il ve ilçe seçimlerinde tüm üyelerin oy kullanması ile yapılarak, genel merkez yönetimine kadar gitmelidir. Yeni seçilecek genel merkez yönetimindeki tüzük değişikliği kurultayına gitmeliler. Tüzük kurultayında parti tüzüğü yeniden 1990’lı yıllar ve önceki parti tüzüğüne dönüşmelidir. Mahalle delege sistemi kaldırılmalı, ilçelerin partimize kayıtlı tüm üyeleri oy kullanarak ilçe başkanı, ilçe yönetimi ve il delegelerini seçmelidir. Ve ilçede kayıtlı üyelerimiz ilçe seçimlerinde divana dilekçe vererek istediği birime aday olmalıdır. Tüm seçimler parti ve örgüt birimleri yöneticileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkanlığına ve milletvekilliğine aday olacak arkadaşlar, tamamı ön seçimle yapılmalıdır” diye konuştu.  

İl başkanı seçildiğinde parti teşkilatlarıyla hareket edeceğini ifade eden Dursun Kaplan, “İl kongresinde il başkanı seçildiğimde bütün partililerimizle, ilçe başkanlarımız, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte karar alıp, bu kararları uygulayacağız. Partimizi yine hep birlikte büyüteceğiz” şeklinde konuştu.