KONYA'DA YAYA ÖNCELİĞİ İÇİN YAYA GEÇİDİ ÇİZGİSİ KIRMIZIYA BOYANDI.

Konya'da İçişleri Bakanlığının başlattığı,81 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.

KONYA'DA YAYA ÖNCELİĞİ İÇİN YAYA GEÇİDİ ÇİZGİSİ KIRMIZIYA BOYANDI.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya'da İçişleri bakanlığının başlattıpı,81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen''Elimizde Bayraklarla Yaya Geçidinde Buluşuyoruz'' perojesi çerçevesinde'' Yayalara Öncelik Duruşu,Hayata Saygı Duruşu''etkinliğinde yaya geçidi çizgisi kırmızıya boyandı.

Merkez Selçuklu İlçesi Alaeddin İlkokulu önünde öğrenciler ile birlikte''Elimizde Bayraklarla Yaya Geçidinde Buluşuyoruz'' projesi gerçekleşti.

 

''Yayalara Öncelik Duruşu,Hayata Saygı Duruşu'' etkinliği çerçevesinde ilk olarak,yaya önceliğine dikkat çekmek için yaya geçidi çizgisi kırmızıya boyandı. Daha sonra etkinliğe katılan    protokol,öğrenciler ve polisler eşliğinde yaya geçidi kullanılarak karşıya geçildi.

Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mehmet Aydın,şu anda tüm il ve ilçelerde bu uygulamanın yapıldığını söyleyerek,''Asıl hedefimiz yaya önceliği,yayayı yolda önce kılmasını dikkat çekmek, kamuoyu olurştırmak ve bu konuda Türkiye'de farkındalık olurşturmaktır.Kaymakam arkadaşlarımızla beraber,emniyet mensuplarımızla beraber asıl hedefimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bu bilinci aşılamaktır.'' şeklinde konuştu. Etkinlik,öğrencilere hediyerin verilmesinin ardından son buldu.