Konya'da Toplanma Alanları Nereler?

Konya'da yaşanacak olası bir afet durumunda, afetzedelerin toplanacağı park, bahçe ve korunaklı alanlar nereler? Konya'da kaç tane toplanma alanı var? İşte detaylar..

Konya'da Toplanma Alanları Nereler?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya'da vatandaşlar, toplanma alanlarının tam olarak neresi olduğunu bilmiyor. Bu haberimizde sizler için Konya'daki toplanma alanlarını derledik.

Konya'nın 31 ilçesinde toplamda 125 toplanma yeri bulunuyor. Bu alanların 16'sı Selçuklu'da, 8'i Karatay'da, 7'si Meram'da yer alıyor. İlçeler arasında en çok toplanma alanı Selçuklu olurken, en az toplanma alanı ise Yalıhüyük oldu.

SELÇUKLU'DA TOPLANMA ALANLARI

Selçuklu Kardelen Parkı,

Selçuklu Salı Pazarı,

Selçuklu M.T.A Parkı,

Selçuklu Japon Parkı,

Selçuklu Yazır Mahalle Parkı,

Selçuklu Sancaktepe Parkı,

Selçuklu Eski Sanayi Parkı,

Selçuklu Saray Bosna Parkı,

Selçuklu Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi ve Parkı,

Selçuklu Kalehan Parkı /Ecdat,

Selçuklu Kanyon Parkı,

Selçuklu KültürPark,

Selçuklu Selahaddin Eyyubi Parkı,

Selçuklu Kelebekler Vadisi,

Selçuklu Türk Yıldızları Parkı ve Konya Büyükşehir Stadyumu

MERAM'DA TOPLANMA ALANLARI

Meram Şehit Erol Olçok Parkı,

Meram Evliya Çelebi Parkı,

Meram Gödene Parkı,

Meram Berlika Parkı,

Meram Karaaslan Hadimi Parkı,

Meram Tavusbaba Parkı,

Meram Dutlu Kültür Parkı (Millet Parkı)

KARATAY'DA TOPLANMA ALANLARI

Karatay Aşkar Höyüğü Parkı,

Karatay Şekerciler Parkı,

Karatay Muhsin Yazıcıoğlu Parkı,

Karatay B.Bld. Spor ve Kongre Merkezi,

Karatay Adalet Parkı,

Karatay Mevlana Kültür Merkezi,

Karatay Olimpiyat Parkı,

Karatay Karatay Şehir Parkı

DİĞER İLÇELERİMİZDE TOPLANMA ALANLARI

Ahırlı'da 2 okul toplanma alanı olarak belirlendi. Ahırlı Şehit Samet Bütün Ortaokulu ve Ahırlı-Akkise Akkise Atatürk İlkokulu ilçenin toplanma alanı. Yine Akören'de Akören Arif Bilge Spor Tesisleri ve Akören Şht. Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Tarlacı Parkı ve Spor Sahası toplanma alanı olarak biliniyor. Merkez ilçelerin dışında en çok toplanma alanının belirlendiği ilçeler arasında Akşehir de yer alıyor. Akşehir Atatürk Parkı, Akşehir Belediye Parkı, Akşehir Nasreddin Hoca Gülmece Parkı, Akşehir Stadyum, Akşehir Pazar Alanı, Akşehir Hıdırlık Parkı, Açıkhava Tiyatrosu ve Komek Kurs Merkezi veAkşehir Akşehir Spor Kompleksi. Altınekin'de 3 toplanma alanı bulunuyor. Altınekin Altınekin Toki Parkı, Altınekin Kale Hüyüğü Parkı ve Altınekin Stadyum ve Kapalı Spor Salonu olası bir afete karşı afetzedeler tarafından kullanılacak alanlar olarak belirlendi.

Beyşehir'de 3, Bozkır'da 4, Cihanbeyli'de 2, Çumra'da 4, Derbent'te 2, Derebucak'ta 2, Doğanhisar'da 4, Emirgazi'de 3, Ereğli'de 6, Güneysınır'da 2, Hadim'de 2, Halkapınar'da 2, Hüyük'te 4, Ilgın'da 9, Kadınhanı'nda 3, Karapınar'da 4, Kulu'da 4, Sarayönü'nde 2, Seydişehir'de 4, Taşkent'te 3, Tuzlukçu'da 3, Yalıhüyük'te 1, Yunak'ta 4 toplanma alanı bulunuyor.