Konya Valisi Özkan'dan Gazeteciler Günü Mesajı

Konya Valisi Vahdettin Özkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında basın mensuplarının demokrasinin en büyük güvencesi olduğunu vurgulayan Özkan, gazetecilerin gayretlerini takdir etti.

Konya Valisi Özkan'dan Gazeteciler Günü Mesajı

 

Özkan, mesajında şunları söyledi:

“Demokratik toplumun temel haklarından olan haberleşmeyi sağlarken basın ilkelerini düstur edinmiş gazetecilerin gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. Kişi hak ve özgürlüklerini gözeterek görevlerini ifa eden basın organları, hiç şüphesiz demokrasinin en büyük güvencesidir.”

Özkan, yerel basının da Konya’nın gelişimine önemli katkılar sağladığını belirterek, “Yerel basınımız da Konya’mızda yürütülen hizmetler hakkında halkımızı bilgilendirmekte, ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Gelişen dijital teknoloji ile birlikte bilgi kirliliğine mahal vermeden, teknolojik imkânlardan da faydalanan Basınımız; doğru ve hızlı bilgi paylaşımıyla halkın gözü kulağı olmaya, topluma ayna tutarak, ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine nitelikli bir şekilde katkı sağlamaktadır.” dedi.

Özkan, mesajının sonunda, “Bu vesile ile halkın sesini ve sağduyusunu temsil eden basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyor ve ebediyete intikal eden basın mensuplarımızı rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.