Konya, Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ikinci Dünya Spor Başkenti oldu

Konya, 2023 Dünya Spor Başkenti unvanını başarıyla tamamladı. Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen devir teslim töreninde, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin marka değerine katkı sağlayan ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına değindi. Konya, Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ise ikinci Dünya Spor Başkenti oldu.

Konya, Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ikinci Dünya Spor Başkenti oldu

 

Konya, Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES) tarafından geçtiğimiz yıl ilan edilen 2023 Dünya Spor Başkenti unvanını, bir yıl boyunca gururla taşıdı. Şehir, bu süreçte çeşitli spor dallarında yarışmalar, etkinlikler, seminerler ve festivaller düzenledi. Ayrıca, Cumhuriyetin 100. yılında, İslami Dayanışma Oyunları’na da ev sahipliği yaptı.

Konya’nın spor yatırımları ve başarıları, Avrupa Birliği’nin merkezi, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Parlamentosu Binası’nda gerçekleştirilen ödül töreninde takdirle karşılandı. ACES Başkanı Gian Francesco Lupattelli, törende yaptığı konuşmada, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. Lupattelli, “Konya, 2023 Dünya Spor Başkenti unvanını hak eden bir şehir. Sporun sosyal, kültürel ve ekonomik faydalarını gösteren bir örnek. Konya, sporun birleştirici gücünü tüm dünyaya gösterdi.” dedi.

Konya, küresel çaptaki en prestijli spor unvanlarından biri olan Dünya Spor Başkenti unvanını almaya hak kazanan Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise Madrid’den sonra ikinci şehri oldu. Konya, 2023 yılında bu unvanı, İtalya’nın Torino şehrine devretti. Konya, spor alanında yapmaya devam ettiği yatırımlarla, hem tarihi ve kültürel zenginliğini hem de modern ve dinamik yapısını vurgulamayı sürdürecek.