Konya Sanayi Odası'ndan mesleki eğitim reformu talebi: Bakan yardımcılarından destek sözü

Konya Sanayi Odası'nı ziyaret eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Konyalı sanayicilerin mesleki eğitimle ilgili taleplerini dinlediler.

Konya Sanayi Odası'ndan mesleki eğitim reformu talebi: Bakan yardımcılarından destek sözü

KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Türkiye’nin üretimi daha çok destekleyen bir mesleki eğitim reformuna ihtiyacı olduğunu belirtti. Bakan yardımcıları ise, Konya’yı mesleki eğitimde model bir şehir yapmak için çalışacaklarını söylediler.

Konya’nın sanayide lokomotif şehirlerden biri olduğunu vurgulayan KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, devletin mesleki eğitime yaptığı yatırım ve desteklerden memnun olduklarını ancak bunun yeterli olmadığını ifade etti. Büyükeğen, “Mesleki eğitim sistemimizde üretimi daha çok destekleyen, gençlerimizi üretimin içinde yetiştirecek bir reforma ihtiyacımız var” dedi. Büyükeğen, bakan yardımcılarına Konyalı sanayicilerin taleplerini içeren bir rapor da sundu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Konya’da sanayicilerin ihtiyaçlarına odaklanan bir mesleki eğitim yapısı kurmak istediklerini belirterek, “Öyle bir mesleki eğitim alt yapısı kuralım ki, hangi bölümlerde ihtiyaç varsa o bölümleri açalım. Hem sanayicilerimizin ihtiyacını karşılasın, hem de doğrudan istihdama odaklansın. Meslek liselerimizde topyekun bir kalkınma hedefliyoruz. İnşallah Konya’yı mesleki eğitimde üs yaparak, model bir şehir haline getireceğiz. Konya’nın bereketini tüm ülkemize yayacağız” şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez de, Konya sanayisinin önemine değinerek, sanayicilerin sorunlarını çözmek, taleplerini karşılamak için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.