Konya'nın peribacaları Kızlar Kayası turizme açıldı

Konya'nın Meram ilçesinde bulunan ve rüzgar ve su erozyonuyla zamanla şekillenen Kızlar Kayası, çevre düzenlemesiyle kent turizmine katkı sağlayacak. Kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki jeolojik oluşumlar, gün batımından sonra da gezilebiliyor.

Konya'nın peribacaları Kızlar Kayası turizme açıldı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Kızlar Kayası’nın kentin zengin tarihi ve kültürel gezi rotasına eklenen yeni bir destinasyon olduğunu belirtti. Kavuş, yeşil bir vadinin yamaçlarında yer alan peribacalarının, gezenlere farklı deneyimler sunduğunu söyledi.

Kavuş, bölgeyi güzelleştirerek turizme kazandırmanın yanında oluşumları koruma hedefleri olduğunu da vurguladı. “Proje öncesinde kayalar, üzerine maalesef yazılar yazılmış, yontulmuş, etrafında kazılar yapılmış haldeydi. Zarar vermeden tahribatı temizlemeye çalıştık. Oluşturduğumuz koruma alanıyla da artık daha uzun yıllar insan eli değmeden gezilebilecek.” dedi.

Kavuş, ziyaretçilerin burada güzel vakit geçirmeleri için sosyal alanlar da oluşturduklarını ifade etti. “Burası bizim için eski sandıktan çıkan çok güzel bir yüzük gibi. Hem peyzaj düzenlemesi yaptık hem de insanların yürüyüş yapabileceği, oturacağı alanlar oluşturduk. Aynı zamanda bir seyir terası oluşturarak, insanların oluşumları görmelerini amaçladık. Buranın çeşitli efsaneleri var ama buraya her gelen misafirimiz kendi efsanesini kendisi yazıyor. Aydınlatma çalışması da yapıldı. Bu sayede gündüz gezenler farklı, akşam gezenler farklı güzellikleri gözlemleyebilecek.” diye konuştu.

kaynak:ntv