Konya Kitap Günleri'nde 112 yazar ve 126 yayınevi buluşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Konya Kitap Günleri'nin 10'uncusu Selçuklu Kongre Merkezi'nde başladı. 15 Ekim'e kadar devam edecek olan etkinliğe 112 yazar ve 126 yayınevi katılıyor. Kitap günlerinde söyleşiler, imza günleri, çocuk etkinlikleri ve kültür şöleni gibi birçok program yer alıyor.

Konya Kitap Günleri'nde 112 yazar ve 126 yayınevi buluşuyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kitap günlerinin açılışında yaptığı konuşmada, Konya’nın okuyan bir şehir olduğunu ve Anadolu’nun en büyük kitap etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi. Altay, “10. Kitap Günlerimiz 15 Ekim Pazar günü akşama kadar devam edecek. 112 yazar, 126 yayıneviyle birlikte kapılarımızı açtık. Konyalılar her zaman olduğu gibi yine çok yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle söyleşilerin doluluğu, yazarlarımızın imzalarındaki sıralar ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi” dedi.

Altay, kitap günlerine tüm kitapseverleri davet ederek, “Burada sadece kitap değil, onlar için adeta bir kültür şöleni hazırladık. Geldiklerinde her yaştan insanımızı çeşitli etkinliklerle karşılamış olacağız” diye konuştu.

 

Konya Kitap Günleri, 15 Ekim’e kadar Selçuklu Kongre Merkezi’nde 10.00 - 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.