Konya'da Yeni EDS Noktaları! Çalışmaya başladı...

Konya Emniyet Müdürlüğü, yeni EDS Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri kurulduğunu açıkladı. Yeni kurulan EDS'ler nerede ve çalışmaya başladı mı? İşte detaylar..

Konya'da Yeni EDS Noktaları! Çalışmaya başladı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya’da bu yolu kullanacak olanlar dikkat! 6 farklı güzergaha kurulan EDS Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi bugün itibariyle çalışmaya başladı.

Bununla birlikte Konya'da EDS sayısı 33'ü buldu.

İl Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından, ilimizde karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturarak kural ihlalinde bulunan veya suça karışan araçları tespit etmek amacıyla kurulan PTS-EDS Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri ile birlikte Konya - Beyşehir, Konya - Seydişehir, Beyşehir - Konya, Seydişehir - Konya, Akşehir - Çay ve Çay - Akşehir güzergahları arasındaki yollarda ortalama hız tespit sistemi koridorları kurulmuştur.

Bu kapsamda ilimizde, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından kurulumu tamamlanan EDS-PTS Ortalama hız koridorları 14 Aralık 2022 tarihi itibariyle faaliyetine başlamıştır. İlimizde geniş alanda trafikte seyir kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla vatandaşlarımızın yerleşim yeri ve yerleşim dışı karayollarında yatay ve düşey işaretlemelerde aracın türüne göre belirtilen azamı hız kurallarına uyması rica olunur.”