Konya'da toplu ulaşıma zam geldi

Konya'da 3 yıldır artış yapılmayan toplu ulaşım ücretlerine zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. yeni yılda öğrenci bileti 2,50 TL'ye tam biletler ise 4,50 TL'ye yükseldi.

Konya'da toplu ulaşıma zam geldi

Üç yıldır sivil bilete, beş yıldır da öğrenci biletine zam yapılmayan Konya’da, 1 Ocak 2023 itibariyle toplu ulaşım ücretlerine zam geldi.

Artışla birlikte öğrenci bileti 1,55 TL’den 2,50 TL’ye, tam bilet ise 2,50 TL’den 4,50 TL’ye yükseldi. Aylık abonmanlar ise öğrenci 145, sivil 295 TL oldu.

KonyaKart ücretleri 5 lira, kişiselleştirilmiş KonyaKart ise 15 lira oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, daha önce yaptığı açıklamalarda, “Üç yıldır sivile yaklaşık beş yıldır da öğrenci biletine zam yapmıyoruz. Farklı illerdeki rakamları gördüğümüz zaman mazotu aynı fiyattan kullanıyoruz genel giderlerimiz aynı tamir bakım giderlerimiz aynı” demişti.

Büyükşehir Belediyesi, son dönemde öz kaynaklarıyla 407 milyon 115 bin liraya 107 yeni otobüsü Konya’nın toplu ulaşım filosuna dahil etmişti.

Konya'da toplu ulaşıma ne kadar zam yapıldı? Konya'da toplu taşıma ücretleri ne kadar? Konya otobüs fiyatlarına zam var mı? Konya belediye otobüsü kaç tl? Elkart ne kadar konya? Konya elkart kaç tl? Konya'da tramvay ücreti ne kadar? Konya tam bilet ne kadar 2023? Konya tam kart ne kadar 2023?