Konya'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan şahıs yakalandı

Konya'da gece saatlerinde polisten kaçan kişi önce seyir halindeki araca, ardından park halindeki 2 otomobile çarptıktan sonra yaya olarak kaçmaya devam etmişti. Yakalandı.

Konya'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan şahıs yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sürücünün 1.43 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Olay, dün saat 23.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Beyşehir Caddesi üzerinde meydana geldi. Devriye atan Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine 42 ANM 436 plakalı minibüse 'dur' ihtarında bulundu. Polis ekipleri tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen durmayan minibüs sürücüsü kaçmaya başladı. Yaklaşık 30 dakika süren kovalamaca Mehmet Akif Mahallesi Gürkan Caddesi'nde son buldu. Önce hafif ticari bir araca, ardından park halinde olan 2 otomobile çarparak durabildi. Bu sırada kaçan minibüsü takip eden polis ekip aracı da Gürkan Caddesi üzerinde seyir halinde olan K.B. idaresindeki 42 BAY 42 plakalı otomobil ile çarpıştı. 'Dur' ihtarına uymayan ve kazaya karışan sürücü minibüsü bırakarak olay yerinden kaçtı.

1’i polis memuru 2 kişi yaralandı

Kovalamaca sırasında kazaya karışan ekip aracının sürücüsü polis memuru S.A. ve diğer otomobilin sürücüsü K.B. yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada hafif yaralanan polis memuru S.A. ve diğer sürücü K.B.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olay sonrası polis ekipleri kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı. Çalışmalar sonucunda ekipler E.K.’yi (22) yakalayarak gözaltına aldı. 1,43 promil alkollü olduğu belirlenen şahıs hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.