Konya'da polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Konya'da yapılan çalışmalar neticesinde 2 işyeri, 2 depo ve 2 araçta yapılan aramada çok sayıda gümrük kaçağı akıllı saat, tütün ve tütün mamulleri ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Konya'da polis kaçakçılara göz açtırmıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, çalışmalara devam ediyor.

Meram ilçesinde kaçak tütün ve tütün mamulleri üretimi ile satışına yönelik faaliyet gösterdiği tespit edilen 1 işyeri, 2 depo ve 2 araçta arama yapıldı.

Yapılan aramalarda 31 bin 600 adet doldurulmuş sigara, 17 bin 500 adet sökülmüş Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) bandrolü, bin 290 kilogram kıyılmış tütün, 680 adet elektronik sigara, 6 kilogram nargile tütünü ele geçirildi.

Şahısların vergi kaçırmak için, orijinal ürünlerden bandrolleri sökerek kaçak ürünlere yapıştırdıkları ve kaçak ürünleri de işyerlerinde bandrollü ürünmüş gibi sattıkları öğrenildi.

Kargodan gümrük kaçağı elektronik eşya çıktı

Karatay ilçesinde de bir kargo şirketine gelen pakette kaçak ürün olabileceği üzerine kargo paketine el konuldu. Savcılık kararıyla açılan pakette 25 adet gümrük kaçağı akıllı saat ele geçirildi. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan gözaltına alınan 3 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Konya'da polis kaçakçılara göz açtırmıyor
Konya'da polis kaçakçılara göz açtırmıyor