Konya'da Okullar 'Bizim Okulumuz' ve 'Şehrimiz İmzamız' Projeleriyle Değişiyor

Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Bizim Okulumuz' ve 'Şehrimiz İmzamız' projeleri kapsamında, okullarımızda fiziksel ve eğitsel değişimler gerçekleştiriliyor.

Konya'da Okullar 'Bizim Okulumuz' ve 'Şehrimiz İmzamız' Projeleriyle Değişiyor

 

“Bizim Okulumuz” projesi ile ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki görevli şube müdürleri ve özel büro ekipleri, kasım ayında başlayan okul ziyaretleri ve hedef tanımlama süreçlerini sürdürüyor. İl genelinde ekiplerin gerçekleştirdiği ziyaretlerde, okullarımızda yapılan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuluyor ve 7 Aralık 2023 tarihi itibarıyla 9 bin 77 hedef tanımlaması yapılmış durumda.

“Şehrimiz İmzamız” projesi ise il müdürlüğümüz Ar-Ge birimi tarafından geçen yıl planlanmış ve bu yıl yürütülmeye başlanmış bir proje. Bu proje ile okullarımız kendilerine verilen hedeflerle yaptıkları fiziksel değişimleri web sitelerine yüklüyorlar. Proje çerçevesinde hazırlanan https://konya.meb.gov.tr/omgep/ web sitesi üzerinden okullarımız, yaptıkları çalışmaları haber olarak yayımlayabiliyorlar.

Bu projeler sayesinde, verilen hedefler doğrultusunda ortaya koyulan ve haberi yapılan çalışmalar bir yandan eğitim ortamlarının geliştirilmesine katkı sağlarken diğer yandan da okullarımıza örnek teşkil ederek ortak bir etkileşimle ilimizin eğitim-öğretim çalışmalarında gelişim ve değişime imkân veriyor.