Konya'da hava sıcaklığı 4-7 derece azalacak

Gece saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek olan Konya'da hava sıcaklığının da 4-7 derece azalması bekleniyor.

Konya'da hava sıcaklığı 4-7 derece azalacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre gece saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına inerek 4-7 derece azalması, 21 Aralık Çarşamba günü tekrar artması bekleniyor.

Yağışların sabah saatlerinden itibaren Konya ve çevre illerinde yerel olarak kuvvetli olacağı, soğuk hava ile birlikte yağışların bölge iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Kar Yağışı Uyarısı 20.12.2022 Salı günü Konya'nın, Karaman'ın ve Niğde'nin Toroslara bakan kesimlerinde orta kuvvette karla karışık yağmur ve kar yağışları beklenmektedir. Kar yağışlarının 21.12.2022 Çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.