Konya'da eşini vuran şüpheli: Şiddetli geçimsizlik vardı

Konya'da boşanma sürecinde olan eşi Ebru Gürpe'yi (33) 7 yaşındaki kızlarının gözü önünde tabancayla vuran Yılmaz Gürpe (33), İlk ifadesinde Gürpe'nin, 'Eşimle aramızda şiddetli geçimsizlik vardı' dediği öğrenildi.

Konya'da eşini vuran şüpheli: Şiddetli geçimsizlik vardı

Antalya'da turizm firmasında şoför olarak çalışan Yılmaz Gürpe, bir süre önce Konya'ya taşındı. Dün saat 19.00 civarında, Karatay ilçesi Sarıyakup Mahallesi Küçük Kumköprü Caddesi'nde, Yılmaz Gürpe, 7 yaşındaki kızının yanında yürüyen ve 7 aydır ayrı yaşadığı boşanma sürecindeki eşi Ebru Gürpe'ye silahla ateş etti. Ebru Gürpe kanlar içinde yere yığıldı, Yılmaz Gürpe ise kızını otomobile bindirerek olay yerinden uzaklaştı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Ebru Gürpe, ne yazık ki kurtarılamadı.

'Yaralama' ve 'hırsızlık' suçundan kaydı bulunan Yılmaz Gürpe, polisi arayıp teslim olacağını belirterek adresi verdi. Polis, Gürpe'yi Topraklık Caddesi'ndeki evinde, suç aleti tabancayla gözaltına aldı.

Otopsi işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere ailesine teslim edilen Ebru Gürpe'nin cenazesi, Antalya'nın Muratpaşa ilçesine götürüldü.

Yılmaz Gürpe, eşi Ebru Gürpe'yi öldürdükten sonra emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İlk ifadesinde "Eşimle aramızda şiddetli geçimsizlik vardı" dediği öğrenildi. Gürpe çiftinin 12 yaşındaki oğlu ve 7 yaşındaki kızı ise devlet korumasına alındı.

ÇOCUKLARI DEVLET KORUMASINDA

Gürpe çifti, geçen yıl en büyük çocukları olan 13 yaşındaki kızları Jale Gürpe'nin kaybolmasının ardından Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuşarak, kızlarının bir an önce bulunmasını istemişti. Polis çalışmaları sonucu Jale Gürpe bulunarak ailesine teslim edilmişti. Jale Gürpe'nin ise Antalya'da akrabalarının yanında olduğu öğrenildi.

 

Konya'da eşini vuran şüpheli: Şiddetli geçimsizlik vardı
Konya'da eşini vuran şüpheli: Şiddetli geçimsizlik vardı