Konya'da Diplomatik Ziyaret: Avrupa Birliği Büyükelçileri, Başkan Altay ile Görüştü

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut ile birlikte Şeb-i Arus törenlerini ziyaret etti. Törenler, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü anısına düzenlenen uluslararası bir etkinliktir. Altay, AB ile Konya'nın çevre ve iklim değişikliği konusunda işbirliği yapmak istediğini belirtti.

Konya'da Diplomatik Ziyaret: Avrupa Birliği Büyükelçileri, Başkan Altay ile Görüştü

Altay, AB büyükelçilerinin Konya Dijital Tanıtım Merkezi’ni gezerek merkezle ilgili bilgi aldığını söyledi. Merkezde, Konya’nın kültürel mirasının korunması ve tanıtılması için çeşitli projeler yürütüldüğünü ifade etti. Altay, merkezin de AB ile işbirliği yapacağını vurguladı.

Meyer-Landrut ise AB ülkeleri büyükelçilerinin Konya’ya gelmesine sevindiğini dile getirdi. Büyükelçilerden biri olan Meyer-Landrut, “Dün akşam gerçekten benzersiz bir deneyim yaşadık. Şeb-i Arus törenlerini izledik. Çok güzeldi gerçekten. Aynı zamanda birlikte yaptığımız çalışmalar için de başkana teşekkür etmek isterim” dedi.

Altay da “Konya, iklim değişikliğinden en çok etkilenecek şehirlerden birisi. Avrupa Birliği ile özellikle çevre ve iklim değişikliği konusunda çok yoğun bir faaliyet yürütüyoruz” diye konuştu.