Konya'da Çalışan Gazeteciler Günü coşkuyla kutlandı

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram ve Karatay belediyeleri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü, Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesi, şehir genelinde faaliyet gösteren basın-yayın kuruluşlarının yöneticilerine ve çalışanlarına yönelik 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programı düzenledi.

Konya'da Çalışan Gazeteciler Günü coşkuyla kutlandı

 

Programda konuşan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, böyle günlerde hatırlandıkları için mutlu olduklarını belirterek, yaptıkları çalışmalarda kendilerine her zaman destek olan Konya Valilisi Vahdettin Özkan’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve ilçe belediye başkanlarına teşekkür etti.

Belediye başkanları da gazetecilerin kutsal bir meslek icra ettiklerini, şehrin menfaatleri için gayret gösterdiklerini, devletine, vatanına ve milletine bağlı olduklarını ifade ederek, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, basının tüm kademelerinde görev yapan meslek çalışanlarıyla birlikte olmaktan onur duyduklarını ifade ederek, ülkemizin ve dünyanın yaşadığı zorluklara rağmen doğru bilgileri aktarmak adına gazetecilerin canını ortaya koyduklarını söyledi. Angı, hayatını kaybeden gazetecilere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve uzun ömürler diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mustafa Uzbaş, gazetecilik mesleğinin milli birliğin inşa edilmesinde, hak ve özgürlüklerin korunmasında en önemli etkenlerin başında geldiğini kaydetti. Uzbaş, Konya basın camiasının bu duruşuyla ülkemize güzel bir örnek olduğunu belirtti.

Program, gazetecilerin plaket alması ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.