Konya'da Büyükşen çiftinin öldürülmesi davasında yeni gelişmeler

Necla ve Metin Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili davada, savcı azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Esra Taş ve sevgilisi Abdullah Başdemir için 2'şer kez müebbet ve 9'ar yıl hapis cezası, cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik için 2 kez müebbet hapis ve 10 yıl 6 ay hapis cezası, tutuksuz sanık Zekeriya Okşen'in ise beraat talep edildiği belirtildi.

Konya'da Büyükşen çiftinin öldürülmesi davasında yeni gelişmeler

Konya'nın Karatay ilçesinde 2018 yılında gerçekleşen Necla (54) ve Metin (55) Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili davada, savcı azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Esra Taş (28) ve sevgilisi Abdullah Başdemir (47) için 2'şer kez müebbet ve 9'ar yıl hapis cezası, cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik için 2 kez müebbet hapis ve 10 yıl 6 ay hapis cezası, tutuksuz sanık Zekeriya Okşen'in ise beraat talep edildiği öğrenildi.

Davanın görülmesine devam edilen duruşmada, Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasına göre, öldürülen çiftin kızı Fatma Büşra Büyükşen'in sanık Ertuğrul Çelik'i teşhis ettiği belirtilerek, "Tanık Fatma Büşra Büyükşen tüm aşamalarda eylemi gerçekleştiren kişi olarak sanık Ertuğrul Çelik'i kesin ve net olarak teşhis etmiştir" denildi.

Mahkemede söz hakkı verilen Büyükşen ailesinin diğer üyeleri, sanıkların en ağır cezayı almasını istediklerini belirtirken, tutuklu sanık Abdullah Başdemir suçsuz olduğunu ve kimseyi öldürmediğini, Ertuğrul Çelik ise Büşra'nın teşhisini kabul etmediğini söyledi.

Esra Taş ise "Benim vicdanım rahat. Birini öldürecek karakterde bir insan değilim, tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, tarafların savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı 5 Mayıs tarihine erteledi.