Konya büyükşehirin bu yılki şivlilik kutusunda neler var?

Konya'da şivlilik geleneği için geri sayım başladı. Çocuklar 26 Ocak 2023 Perşembe günü şivliliklerini toplayacak. Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl da çocuklara şivlilik kutusu hediye edecek.

Konya büyükşehirin bu yılki şivlilik kutusunda neler var?

Konya Büyükşehir Belediyesi 2023 şivlik dağıtımı nasıl yapılacak, kutuda neler var?2023 Şivlilik ne zaman, Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl şivlilik hediyesi dağıtacak mı, 2023 şivlilik hediyesi başvurusu yapılacak mı? 2023 şivlilik hakkında tüm detaylar rasyonelhaber.com da

2023 ŞİVLİLİK BU YIL OKULLARDA 

Geçtiğimiz yıl internetten online başvuru alan Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl şivlilik dağıtımını okulların son günü yani 20 Ocak Cuma karne gününde okullarda yapacak. Anaokulu öğrencileri ile ilkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıfta eğitim gören 200 bin çocuğa şivlilik hediyesi verilecek.

2023 ŞİVLİLİK KUTUSUNDE NELER OLACAK

Bu yılki hediye kutusunda; hama boncuk oyunu, kalp tangram oyunu, snake yüzükler oyunu, yüzük sıralama oyunu ve altıgen taş eşleştirme oyunundan oluşan bilim seti; yaylı makas, oyun hamuru, sıvı yapıştırıcı ve keçeli kalemden oluşan atölye etkinlik seti; kuruyemiş, sütlü krema dolgulu çikolata, çikolata kaplamalı aromalı kek, portakal jöleli tarçınlı bisküviden oluşan gıda seti ve 48 sayfalık etkinlik kitabı yer alacak.

2023 ŞİVLİLİK VE FENER ALAYI NE ZAMAN?

Fener alayı üç ayların gelişiyle 25 Ocak 2023 Çarşamba akşamı başlayacak. 26 Ocak 2023 Perşembe sabahı da çocuklar Şivliliklerini toplayacak.

ŞİVLİLİK VE FENER ALAYI NEDİR?

Konya özgü Şivlilik kutlamaları Regaib Kandilinden bir gün önce Fener Alayı ile başlar. Akşam fenerleгini ellerine alan çocuklar, anne ve babalarıyla beraber sokaklara çıkarak fenerlerini yakar, neşeyle sokakları dolaşır. Ertesi gün ise Şivlilik günüdür. Regaib Kandilinin sabahında, ellerine poşet ve torbalarını alan çocuklar, ev ve iş yerlerini dolaşarak büyüklerinin kandillerini kutlar, “Şivlilik” diye bağırır. Ev sahipleri önceden hazırladıkları şekerleme, bisküvi gibi hediyeleri çocuklara ikram eder.