Konya Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere 3.000 lira nakdi destek!

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 12. sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere 3.000 lira nakdi destek sağlayacak. Başvurular 5 Kasım'a kadar www.konya.bel.tr'den yapılabilir.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere 3.000 lira nakdi destek!

Konya'nın bir öğrenci şehri olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime verdiği desteği sürdüreceğini belirtti. "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışıyla hareket eden belediye, şehir genelindeki 12. sınıf öğrencilere 3.000 bin lira nakdi destek sunacak.

Konya il sınırları içerisinde ikamet eden, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda 12. sınıf öğrencisi olanlar ve aynı zamanda üniversiteye hazırlık sürecinde olan gençler, belediyenin bu destekten yararlanabilecek.

Başvurular için son tarih 5 Kasım. Öğrenciler ve veliler başvurularını www.konya.bel.tr adresinin "Eğitim Destekleri" bölümünden gerçekleştirebilirler.

Eğitim konusunda yürüttükleri önemli çalışmalardan birinin de üniversiteye hazırlanan 12. sınıfta okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için nakdi destek sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Altay, “İlk defa geçen yıl başlattığımız uygulamadan öğrencilerimiz ve aileleri çok memnun kaldı. Bu doğrultuda öğrencilerimize Kasım ayında 1.500, Şubat ayında da 1.500 olmak üzere toplamda 3.000 bin lira nakdi destek sağlayacağız. Amacımız yarınlarımızı inşa edecek kıymetli gençlerimizin üniversite yolunda motivasyonlarını yükseltmek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Eğitim desteğinden faydalanacak tüm gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.